Program başlatıldı

  Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2022-2023 yılları için hazırlanan “Tarımda Tasarruflu Su Kullanma Programı” çerçevesinde ulusal düzeyde eğitim seferberliği başlatıldığını bildirdi. Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan bilgilendirmede bu kapsamda eğitimler verileceğini kaydetti ve programın uygulanması ile tarımsal üretimde etkinlik ve verimliliği artırmak için modern sulama sistemlerinin kullanılması ve yaygınlaştırılmasına yönelik Tasarruflu Su Kullanma eğitimlerine başlandığını bildirdi.

GÜNCEL - 02-07-2022 14:34

Program başlatıldı

           Akpınar, Kaman, Mucur ilçemizde Toprak-Bitki ve İklim İlişkileri konusunda Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personellerince eğitim yapılarak eğitime katılan çiftçilere sulama konularında liflet ve broşürler dağıtıldı.

            Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan bilgilendirmede; "İklim değişikliğinin tarımsal üretim üzerindeki olumsuz etkilerini minimize etmek için su kıtlığı, taşkın veya kuraklık gibi temel sorunların bertaraf edilmesinde suyun ve su kaynaklarının yönetimi büyük önem arzetmektedir. Günümüzde su kaynaklarının kıtlığı dikkate alındığında salma sulama, yağmurlama sulama vb. gibi iptidai yöntemler yerine basınçlı sulama sistemlerinin kullanımı, sulama altyapısının geliştirilmesinin yanında etkin su kullanımı, yenilenebilir enerji kaynaklarının sulamada kullanımı, bilişim ve uzaktan algılama ile suyun izlenmesi gibi teknolojilerin kullanılması gerekmektedir. Bu amaçların gerçekleşmesi için sulama desteklemeleri, toprak ve çevre koruma konularında hem üreticilerimizin hem de toplum bilincinin yükseltilmesi gerekmektedir. Stratejik öneme sahip olan tarımsal sulama konusu bakanlığımızca bu yıl ilk kez “Tarımda Tasarruflu Su Kullanma Programı” çerçevesinde ulusal düzeyde eğitim seferberliği başlatılmış olu, programın uygulanması ile tarımsal üretimde etkinlik ve verimliliği artırmak için modern sulama sistemlerinin kullanılmasına ve yaygınlaştırılmasına önemli katkılar sağlanacaktır. Program içeriğinde planlanan faaliyetler; hedef kitle olan başta çiftçiler, üreticiler ve tüketiciler olmak üzere sektördeki tüm paydaşlara yönelik eğitim, yayım hizmetleri, bilgi verme ve bilinçlendirme çalışmalarımız devam edecektir. Bu kapsamda Üniversitelerimiz, Araştırma Enstitüleri, STK lar ve Eğitim Merkezleri ile İl ve İlçe Müdürlüklerimiz işbirliği içerisindedirler.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Kırşehir AK Parti'de ikinci tur   seçim hazırlıkları devam ediyor

Kırşehir AK Parti'de ikinci tur  seçim hazırlıkları devam ediyor

22-05-2023 - GÜNCEL

  Mucurlu Uğur Arslan, Ahi Evran  Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday oldu

Mucurlu Uğur Arslan, Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday oldu

22-05-2023 - GÜNCEL