AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli; “Hayatları, Yaşamları Zenginleştiriyoruz”

SİYASET - 26-06-2020 10:07

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli; “Hayatları, Yaşamları Zenginleştiriyoruz”

     AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, yapımı devam eden Ankara-Niğde Otoyolu’nun Kırşehir ekonomisine olumlu etkileri olacağını belirterek, “Sadece yol yapmıyoruz, hayatları, yaşamları zenginleştiriyoruz. Kırşehir’e açılan her yol yeni ufuklar, yeni imkânlar, yeni fırsatlar demek. Ankara-Niğde Otoyolu’da şehrimiz için imkânları, fırsatları beraberinde getirecektir” dedi.

    Kendirli, oto yolun 34 Km’si Gölhisar’dan bağlantılı şekilde Kırşehir’den geçecek olan ve Marmara Bölgesi’ni Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine bağlayacak Ankara-Niğde Otoyolu'nun yüzde 85'inin tamamlandığını belirterek, yolun yapım çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi.

    “Yol medeniyettir” diyerek başlatılan yol ve altyapı çalışmalarının Türkiye genelinde yoğun şekilde devam ettiğini ifade eden AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, proje bünyesinde; 19 adet kavşak köprüsü, 10 adet bağlantı yolu kavşak köprüsü, 12 adet otoyol köprüsü, 6 adet bağlantı yolu köprüsü, yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda 5 adet viyadük, 75 adet üst geçit köprüsü, 118 adet alt geçit, 663 adet kutu menfez, 2 adet bakım işletme merkezi, 5 adet bakım merkezi, 1 adet ana kontrol merkezi, 5 adet B tipi servis alanı, 5 adet D tipi servis alanı ve 15 adet de ücret toplama istasyonu bulunduğu bilgisini paylaştı.

    Milletvekili Kendirli, yolun hizmete girmesiyle Kırşehir ve çevre illere bağlantı yollarındaki trafik güvenliğinin sağlanacağı gibi seyahat sürelerinin kısalacağını, yöredeki turizm ve sanayinin gelişmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

    Kendirli, AK Parti iktidarları döneminde Kırşehir’e yaklaşık 1 milyar liralık ulaştırma ve haberleşme yatırımı yapıldığını, Kırşehir’i diğer kentlere bağlayan devlet yollarını bölünmüş yollar haline getirerek, vatandaşların güvenli seyahat etmelerini sağladıklarını anlattı. Kırşehir’e sadece otoyollar değil hızlı tren yatırımlarıyla da hizmeti getirmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Kendirli, “Sadece yol yapmıyoruz, hayatları, yaşamları zenginleştiriyoruz. Kırşehir’e açılan her yol yeni ufuklar, yeni imkânlar, yeni fırsatlar demek. Ankara-Niğde Otoyolu’da şehrimiz için imkânları, fırsatları beraberinde getirecektir. İnanıyorum ki açılacak yolla birlikte ticarette canlanma yaşanacaktır” dedi.

    Milletvekili Mustafa Kendirli, otoyol yatırımlarında vatandaşların konfor ve güvenliğinin öncelikleri olduğunu, bunun için ulaştırma alanında dünya standartlarının üstünde bir hizmet anlayışını benimsediklerini vurgulayarak, “Mesafeleri kısaltıyor, insanımızın sevdiklerine daha kolay ve sağlıklı kavuşmasını hedefliyoruz. Vatandaşlarımızdan da hız sınırlarına uyarak yolculuklarını gerçekleştirmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

    Kendirli, bir bölümü Kırşehir’den geçecek Ankara-Niğde Otoyolu’nun tamamlanmasıyla bölgede artan trafik yükünün hafifleyeceğini kaydederek, otoyolun hayırlı olmasını diledi.

HABER MERKEZİ

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ali Şahin'den Görkemli Seçim Büro Açılışı

Ali Şahin'den Görkemli Seçim Büro Açılışı

11-02-2024 - SİYASET

'AK Parti Mucur Belediye Başkan Adayı Osman DEMİR Oldu'

'AK Parti Mucur Belediye Başkan Adayı Osman DEMİR Oldu'

09-02-2024 - SİYASET