MUTLU BAYRAMLAR…

GÜNCEL - 20-04-2023 11:34

 MUTLU BAYRAMLAR…

 

 

Ramazan Bayramı hazırlıkları tamamlandı

 

MUTLU BAYRAMLAR…

 

            BU YIL 29 gün süren Ramazan ayı bugün tutulacak son oruçla son bulacak. 21 Nisan Cuma günü başlayacak ve üç gün sürecek Ramazan Bayramı’nın huzur içinde geçmesi için hazırlıklar Kırşehir'de de devam ediyor. Ramazan Bayramı dolayısıyla ek önlemler alınırken, Kırşehir’de bayram namazı saat 06.30'da kılınacak.

         Mucur'da vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirebilmelerini sağlamak için bayram öncesi ve süresince İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü kendi görev ve sorumluluk alanları içerisinde, bayram öncesinde yoğun alışveriş merkezleri, pazaryerleri, otogar, konaklama merkezleri, halkın ve trafiğin kalabalık olduğu yerlerde, şehir içi ve şehirlerarası yollarda resmi ve sivil görevlilerle trafik ve güvenlik önlemlerini en üst seviyede alacaklar.

Alınan bir dizi emniyet tedbirleri çerçevesinde arife günü olan yarın da vatandaşların güven içerisinde alışverişlerini yapabilmelerini sağlamak için ana caddeler, alışveriş yerleri ve bankalar civarı başta olmak üzere şehrin kalabalık yerlerinde sivil ve resmi ekipler, devriye görevi yaparak, özellikle yankesicilik, kapkaç, dolandırıcılık gibi suçlara karşı gerekli önlemleri alacak.

Bayram süresince mezarlıklar çevresinde trafik ve asayiş yönünden gerekli tedbirlerin de alınacağı öğrenilirken, Ramazan Bayramı tatili süresince vatandaşların rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla ekipler tarafından her zamankinden daha etkin, duyarlı ve titiz davranılarak, mevcut trafik denetimlerine ek olarak ilimiz ve ilçelerde tedbirlerin alındığı öğrenildi.

Kırşehir Belediyesi, 21-23 Nisan tarihleri arasında kutlayacağımız Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirebilmeleri için çalışmalarını tamamladı. Zabıta ekiplerinin gıda ve şekerleme üretim yerleri ile nöbetçi fırınlar ve lokantaları bayram boyunca denetleyeceği bildirilirken, bayram süresi boyunca su, kanalizasyon ve temizlik işleri ekipleri ile birlikte nöbetçi ekipler 24 saat görevde olacak.

Vatandaşların Belediye'yi ilgilendiren her türlü şikâyet ve önerileri Zabıta 153, Su Arıza 185, Mezarlıklar 188 ve Halkın Masası 214 10 10 numaralı telefonlara bildirmesi istenirken, Ramazan Bayramı'nda sağlık kuruluşları da açık bulundurulacak. 112 numaralı telefondan aranacak Acil Servis de bayram süresince yeterli sayıda personeli ile hizmet verecek.

Bu arada Bayram öncesinde yiyecek, içecek satan işyerleri üzerinde kontroller yoğunlaştırılırken vatandaşlara bozuk ve miadı dolmuş gıda maddeleri satılmaması ve yedirilmemesi için işyerlerine gerekli denetimler yapılıyor. Ayrıca 4077 sayılı Tüketiciyi Koruma Yasası gereğince herkesin bütçesine göre alışverişini sağlaması bakımından satışa arz edilen malların üzerlerine etiket takılması sağlanıyor.

Ayrıca Zabıta Müdürlüğü tarafından şehir merkezinde bulunan özellikle tatlı imalatı ve satışı yapan işyerlerine yönelik denetimler de sıklaştırıldı. (SÜMEYYE KILIÇ)

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Kırşehir AK Parti'de ikinci tur   seçim hazırlıkları devam ediyor

Kırşehir AK Parti'de ikinci tur  seçim hazırlıkları devam ediyor

22-05-2023 - GÜNCEL

  Mucurlu Uğur Arslan, Ahi Evran  Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday oldu

Mucurlu Uğur Arslan, Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday oldu

22-05-2023 - GÜNCEL