Hemşehrimiz Metin Ülken Kaya Milletvekili aday adayı oldu...

GÜNCEL - 13-03-2023 13:57

Hemşehrimiz Metin Ülken Kaya Milletvekili aday adayı oldu...

 

 

 

Kırşehir’in sevilen bürokratlarından İŞKUR İl Müdürü Metin Ülgen Kaya 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde Milletvekili olmak için görevinden istifa ederek AK Parti’den aday adaylığını açıkladı.

Kırşehir’de kapısını çalan hemşehrilerine yaptığı katkı ve güler yüzle herkesin sevgi ve saygısını kazanan Metin Ülgen Kaya, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde AK Parti’den Kırşehir Milletvekilliğine aday adayı olduğunu duyurdu.

AK Parti Kırşehir Gençlik Kolları Eski İl Başkanı ve Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen Kaya, dün Aspava Restoran’da basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantıda biraraya geldi.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

“Mensubu olmaktan her zaman onur duyduğum AK Parti ailesinin bir neferi olarak çıkmış olduğumuz bu yolda daha bir güçlü Kırşehir’in şekillenmesinde yer alabilmek ve aziz şehrin aziz insanlarına daha güzel hizmet etmek amacıyla yaklaşan milletvekilliği genel seçimlerinden dolayı ilimizden aday olmak için devlet memurluğu görevimden istifa ediyorum. Kurulduğu günden bu yana 20 yılı aşkın bir süredir içerisinde onurla hizmet etmenin gururunu yaşadığım, bir dönem de AK Parti Kırşehir Gençlik Kolları İl Başkanlığı görevi ve Bürokrasinin çeşitli kademelerinde görevlerde bulunarak hem partimin hem de şehrimin kalkınmasında gücüm nispetinde birçok çalışmalar gerçekleştirmeye çalıştım. Hiçbir zaman Bu gün gelen olmadım, bu şehirde ikamet ederek bu şehrin içerisinde, her gününde hemşerilerimle bir arada bulundum. Bu kapsamda geçmişte edindiğimiz tecrübe, bilgi ve birikimi ‘Yeni Kırşehir’in şekillenmesinde daha fazla gayret ve çaba göstererek çalışacağımızı, gecemizi gündüzümüze katarak “Yeni Türkiye’nin daha güçlü bir şekilde ilerleyeceği inancı içerisinde ‘kabuğuna çekilen değil, kabuğunu kıran ve iş imkânları daha da çoğalan bir Kırşehir için’ partimden aday adayı oluyorum” dedi.

Metin Ülgen Kaya, daha sonra AK parti İl Merkezi’ne giderek 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Kırşehir’den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Ülger’in aday adaylığı başvurusunu İl başkanı Seher Ünsal aldı. Ünsal, Ülger’e hayırlı olsun dileğinde bulundu.

METİN ÜLGEN KAYA KİMDİR?

1979 yılında Kırşehir de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kırşehir de tamamladı.

Ankara Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesinden lisans mezunu olan Kaya, ardından İşletme Yönetim ve Organizasyon üzerine Yüksek Lisans-Master Programını tamamlayarak, Kamu Personel Rejimi, Devlet Bürokrasisi, Stratejik Yönetim gibi birçok akademik araştırma ve çalışmalara imza attı.

2001 Yılında Ak Partinin kuruluşuyla birlikte Siyasete başlayan, 20 yılı aşkın bir emeği olan ve Partinin ilk üyelerinden Metin Ülgen Kaya, Kurucu Gençlik Kolları İl yönetiminde bir nefer olarak çalışmaya başlamış olup, 2003-2006 yılları arasında Ak Parti Kırşehir Gençlik Kolları İl Başkanı olarak görev yaptı.

2006-2009 Yılları arası T.C Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü (B.H.İ.M) Müşaviri olarak üst düzey bürokraside yerini almış ve birçok kamu kurum ve kuruluşlarında stratejik danışmanlık görevlerini ifa etti.

2010-2016 Yılları arası Kırşehir Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumunda çeşitli kademelerde görev ve yöneticiliklerde bulunduktan sonra 2016 yılında Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü görevine atandı.

2018 seçimlerinde de AK Parti’den Kırşehir Milletvekili aday adayı olan Metin Ülgen Kaya, 14.05.2023’de yapılacak seçimde yine Ak Parti Kırşehir Milletvekili Aday adayı olmak için görevinden istifa etti. (SÜMEYYE KILIÇ)

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Kırşehir AK Parti'de ikinci tur   seçim hazırlıkları devam ediyor

Kırşehir AK Parti'de ikinci tur  seçim hazırlıkları devam ediyor

22-05-2023 - GÜNCEL

  Mucurlu Uğur Arslan, Ahi Evran  Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday oldu

Mucurlu Uğur Arslan, Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday oldu

22-05-2023 - GÜNCEL