ES Projeleri incelendi

Kaymakam/Mucur Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Faruk Erdem, beraberinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyeleri İsmet Köksal ve Durdu Özen ile birlikte Babur, Avcı ve Küçük Burunağıl köylerine giderek birlik tarafından ihale ile yaptırılan köy içme suyu altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

GÜNCEL - 30-07-2022 14:20

ES Projeleri incelendi

 

Köy içme suyu alt yapı yenileme çalışmaları (kollektör) sistemi hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alarak burada köylülerle sohbet ederek taleplerini dinleyen Kaymakam Erdem, yapılan çalışma ile eski içme suyu hattının tamamen yenilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulduğunu belirtti.

Bilindiği gibi Cumhuriyet tarihinin ülkemizdeki kırsal altyapının desteklemesi adına en büyük projesi olan KÖYDES Projesi: Valiler ve Kaymakamların koordinasyonunda, İl Özel İdareleri (İÖİ), Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin (KHGB) bir başarı hikâyesi olarak biliniyor.

Bu projeyle içme suyu ve yolu bulunmayan veya yetersiz olan köy ve bağlılarının, yeterli ve sağlıklı içme suyuna kavuşturulması ve köy yollarının standardının yükseltilmesi, küçük ölçekli sulama altyapısının geliştirilmesi ve atık su hizmetleri geliştirilmesi ile köylerde hayat kalitesinin artırılması, ekonomik ve sosyal gelişmenin sağlanması amaçlanıyor. İçişleri Bakanlığı'nca 2005 yılında KÖYDES (Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi) başlatıldı. Temel amacı; kaynak yetersizliği sebebiyle mevcut yatırım programlarında kapsama alınmayan köylerin ve bağlılarının, içme suyu ve yol sorunlarının Vali ve Kaymakamlar önderliğinde İl Özel İdareleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri aracılığı ile mahalli imkan ve kabiliyetlerin verimli bir şekilde kullanılarak kısa sürede ve düşük maliyetle çözülmesi olan KÖYDES Projesi ile kırsal altyapının önemli unsurları olan yol, su ve kanalizasyon sorunlarının aşılmasına önemli katkılarda bulunulması hedefleniyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
 Kırşehir AK Parti'de ikinci tur   seçim hazırlıkları devam ediyor

Kırşehir AK Parti'de ikinci tur  seçim hazırlıkları devam ediyor

22-05-2023 - GÜNCEL

  Mucurlu Uğur Arslan, Ahi Evran  Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday oldu

Mucurlu Uğur Arslan, Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü’ne aday oldu

22-05-2023 - GÜNCEL