Mucur Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 15:55

SOSYAL SORUMLULUK

SONER DEMİRBAŞ
SONER DEMİRBAŞ
Giriş Tarihi : 13-03-2017 09:57

Sivil Toplum Kuruluşlarının özlük durumlarıyla ilgili faaliyetlerde bulunurken toplumun farklı kesimlerinde,  farklı konularda farkındalık yaratmak amacıyla bir takım faaliyetlerde de bulunması o kurumların varlık nedenlerinin güzelliğine güzellik katar kuşkusuz.

            Bunları söylerken-yazarken Kırşehir Öğrenim Gençliğine Yardım Derneği ve Kırşehir Yardım Sevenler Derneği gibi kuruluşları unutmamak gerekir kuşkusuz ki bu ve benzeri örgütler aynı zamanda ülke genelinde öğrenim gören Kırşehirli hemşehrilerimizde de olanakları ölçüsünde burslar vermektedir.

            Yine geçtiğimiz günlerde Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın çevre ve doğa konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Kırşehir merkezde bulunan ilkokul çağındaki öğrencilere yönelik olarak düzenlediği ‘Renkleri Konuşturuyoruz’ adlı ödüllü Resim Yarışması düzenlediğini de anımsatalım.

            Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası 14001 Çevre Yönetim Sistemi’ne sahip bir Oda olarak, toplumsal hayat içerisinde çevre ve doğa bilincinin geliştirilmesi amacıyla her yıl çeşitli etkinlikler düzenliyor. Geçtiğimiz yıl kitap kampanyası düzenleyen TSO bu yıl da geleceğimiz olan çocuklarımızda çevre bilincinin geliştirilmesi, doğa sevgisinin kazandırılmasına yönelik olarak Kırşehir Merkez’de bulunan ilkokullarda ‘Renkleri Konuşturuyoruz’ adlı ödüllü Resim Yarışması düzenledi.

            Bu tür organizasyonların çocukları sadece okul düzeyinde değil yaşamın farklı alanlarında da üretimde bulunmasına ve sosyalleşmelerine katkı sağladığını da unutmamak gerekir.

            Tabii ki her alanda gelişmesini istediğimiz Kırşehir'in bu ve benzeri faaliyetler yapan kurum ve kuruluşları yukarıda sayılanlarla sınırlı değil ancak bu tür çalışmaların da atıl duran kurum ve kuruluşlara örnek olmasını dileyelim, diyerek bitirelim. 

YORUMLAR