Mucur Gazetesi
HV
24 NİSAN Çarşamba 09:24

ARALIK KAPISI

SONER DEMİRBAŞ
SONER DEMİRBAŞ
Giriş Tarihi : 02-12-2015 09:56

2015 yılının bu son ayında şöyle geriye doğru dönüp bir baktığımızda iyilik güzellik adına söyleyecek çok fazla söz olmadığını görsek de edebiyat ve şiir adına her zaman söz ve yazı olduğu da bir gerçek. Bu minvalde edebiyat çınarımız Varlık dergisi Aralık 2015 tarihli sayısında yine dolu dolu. İçerik ise aşağıdaki şekilde:

            Dosya: “Aziz Nesin 100 Yaşında” – Yüksel Pazarkaya, Feridun Andaç, Ali Yıldız.

            Medya Notları: “Gazetecilik mi Kalemşörlük mü?” – Nilgün Tutal, Aydın Çam, İlke Şanlıer, Korkmaz Alemdar.

            Edebiyat Gündemi: “Direncin ve İnceliklerin Şairi Gülten Akın”  –Arife Kalender, Atilla Yaşrin, Zeynep Uzunbay

            Yazılar: Başyapıt Kavramı (Mehmet Rifat) – Şair Bakışı (Haydar Ergülen) – Okurken / 17 (Sabit Kemal Bayıldıran) – Sirenlerin Yalancısı / 14 (Ahmet Önel) – Doğumunun 100., Ölümünün 10. Yılında Arthur Miller: “Satıcının Ölümü” ve Amerikan Rüyası (Ferit Burak Aydar) – Behçet Necatigil Eserleri Sözlüğü I (Ali Özgür Özkarcı) – Süreyyya Evren ile Söyleşi (Arzu Uçar) –  “Bir Kaplumbağanın Bir Sincabın Boynunu Isırması” (Adalet Çavdar) – Çeviri Notları (Tozan Alkan) – Yeni Şiirler Arasında (küçük İskender) – Yeni Öyküler Arasında (Hatice Meryem)

            Şiir: Yüksel Pazarkaya, Hüseyin Köse, Soner Demirbaş, Ersun Çıplak, Nesibe Ceyda Cevher, Hasan Ildız, Cemre Bedir.

            Öykü: Selçuk Orhan, Necdet Şevket Pamukyan.

            Varlık Kitaplığı: Hüseyin Su ile Söyleşi (Naime Erkovan) – İmparatorluklar Şehri İstanbul 1830 / J. F. Michaud ve J. J.F. Poujoulat (Yaşar Öztürk) – Özgürlük / Zygmunt Bauman (Tevfik Kalkan) – Tahir Abacı ile Söyleşi (Şeyda Alkan) – Veysel Çolak ile Söyleşi (Aslıhan Tüylüoğlu) – Şiir Günlüğü (Gültekin Emre)

 

            Varlık bu ay da Bakış Açısı, Günler Geçer, Okurken, Çevirdim Dilim Yandı, Sirenlerin Yalancısı, Yeni Şiirler/Öyküler Arasında, Şiir Günlüğü köşeleri, Semih Poroy’un çizimleri ve son çıkan kitapların tanıtıldığı Varlık Kitaplığı bölümüyle okurlarıyla buluşuyor.

YORUMLAR