Mucur Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 17:33

ADAY ve PROFİL

SONER DEMİRBAŞ
SONER DEMİRBAŞ
Giriş Tarihi : 25-11-2015 18:32

Daha önce de defalarca bu köşeden yazdık. Her siyasi parti 7 Haziran seçimlerinin ardından kendince sonuçlar çıkarmıştır diye. Çıkardı mı, çıkarmadı mı ve ne gibi bir sonuç alındı? Bunu da 1 Kasım seçimlerinin ardından sandıkların açılmasıyla birlikte gördü vatandaş.

            7 Haziran’ın ardından kimisi bu seçimlerin bir erken seçimi işaret ettiğini, kimisi koalisyonun şöyle ya da böyle kurulması gerektiğini, kimisi bir sonraki seçimlere başka türlü hazırlanılması gerektiğini, kimisi seçim ittifakı yapılması gerektiğini, kimisi 'olmadı başa dönelim' düşüncesini, kimisi de şu akıl almaz barajının bir an önce düşürülmesi gerektiğini dillendirdi; kimisi de seçimin hemen ertesinde bir sonraki seçim için seçim kurullarını işbaşı yapıp ertesi gün seçim yapılacakmış gibi çalıştı.

            1 Kasım akşamı çok geçmeden sonuçlar belli oldu ve ülke genelinde epey bir kimsenin ve kesimin ezberi bozuldu. Vatandaşından anketörüne, seçim kurullarından vekil adaylarına herkesin ama herkesin çıkan sonuçları doğru tahlil edip kendince sonuçlara varması gerekecek.

            7 Haziran sonrası Kırşehir özeline bakıldığında iktidar partisi adaylarının ve örgütünün sürekli bir çalışma içerinde olduğu ve saha çalışmasının aralıksız sürdüğüne tanık oldu vatandaş. Ve yine 7 Haziran sonrası iktidar partisinden milletvekili seçilen Salih Çetinkaya da seçmenle sürekli bir istişare içerisinde bulundu. Dolayısıyla Çetinkaya açısından 1 Kasım seçim çalışma süreci yorucu olmasına karşın sonuca ulaşma bağlamında rahatlatıcı oldu. İkinci sıra adayı Mikail Arslan'ın da sürekli saha çalışması yapması ve Kırşehir için hazırladığı 56 projeyi gerek basın aracılığıyla gerekse de farklı inisiyatiflerle yaptığı toplantılarda anlatması örgütsel çalışma da buna eklenince kendisine yeniden vekillik yolunu açtı.

            İktidar partisi adaylarının iki vekilliği kazanmasının hemen ardından Kırşehir merkez ve ilçelerine giderek sürekli vatandaşla buluşmaları ve bu buluşmalardaki çalışmaları sürekli basınla ve basın aracılığıyla paylaşmaları da kendilerini diğer adaylardan ya da bir başka deyişle kaybedenlerden ayırt eden bir özellik olarak tarihe geçti.

YORUMLAR