Mucur Gazetesi
HV
29 MART Cuma 10:21

ŞENGÖR'ÜN GÖRDÜĞÜ

SONER DEMİRBAŞ
SONER DEMİRBAŞ
Giriş Tarihi : 25-11-2015 08:27

Jeolog Celal Şengör'ün 12 Eylül darbesi ve o dönemde yapılan işkenceleri savunduğu ve insan dışkısının yedirilmesinin suç olmadığını iddia ettiği haberleri hafta başında ulusal medyada hayli bir yer edildi.

            Celal Şengör Radikal'den Armağan Çağlayan'a verdiği röportajda, insanın kendi dışkısını 'bal gibi yiyebileceğini' söylemiş söylemesine de söz elbette söyleyeni bağlar.

            Röportajın ilerleyen bölümünde "İnsanlara dışkısını yedirmek gibi.." soru cümlesine zat-ı muhterem "Hayır, hayır bir dakika. Bir kere dışkısını yedirmek işkence değil. Ben bal gibi yerim. Niye biliyor musun? Ben bunların yendiğini gördüm. Bir gün San Diego Hayvanat Bahçesi'nde goriller birbirlerine dışkılarını ikram ediyorlardı. Onlar da bizim gibi primatlar. Gayet güzel, hiçbir şey de olmaz. Meselâ jeolojinin kurucularından olan William Buckland'ın hayvanlar âlemindeki her şeyi tatmak gibi bir merakı vardı: Dışkı ve sidikler dâhil. Bu bilgisi sayesinde Napoli'de San Gennaro'nun kanı zannedilerek kutsal bir mucizenin olduğu sanılan bir yerde akan şeyin kan değil, yarasa sidiği olduğunu teşhis ederek, kutsal mucizenin de palavra olduğunu ispat etmişti! Yani dışkı pis bir şey değil ki. Sen sidiğini içmez misin?" yanıtını vermiş ve kendince oldukça bilimsel açıklamalarda bulunmuş.

            Bulunmuş bulunmasına da zat-ı muhterem kendisini bir uzay aracında dünyanın etrafını turlarken ya da Mars'a doğru yolculuk yaparken içinde bulunduğu ruh haliyle tanımlamış gibi. Yoksa yerçekiminin güçlü ama demokrasi ve insan hakları çekiminin zayıf olduğu;  insanlık dışı ve ırkçı söylem ve uygulamaların ayyuka çıktığı günümüz dünyasında böylesi bir açıklama neye hizmet eder, diyerek bitirelim.

YORUMLAR