Mucur Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 19:05

Hükümet Konağı Ankara Caddesi’ne mi Yapılmalı?

HALİL DURUKAFA
HALİL DURUKAFA
Giriş Tarihi : 21-08-2015 11:24

                  Geçtiğimiz hafta, Kırşehir Valiliği’nin düzenlediği hükümet konağının yeri hakkında istişare toplantısı yapıldı. İşim gereği toplantının ilk kısmını izleyebildim. Öncelikle bu demokratik yaklaşımdan dolayı toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Fakat biliyorum ki bu tür toplantılardan çıkan kararlar tam da Vali Bey’in dediği gibi bir tavsiye niteliğindedir. Sonuç olarak son karar siyaset kurumunun kararıdır. İnşallah alınacak bu karar ilimize güzellikle getirir…

                Toplantının açılış konuşmasında Sayın Vali Bey bizlere iki seçenek sunmuştur. Biri Medaş arazisi, diğeri eski hükümet binasının olduğu yer…

                Keşke seçeneği daha bol, çoktan seçmeli bir sınavla karşılaşabilseydik.

                Şimdi burada benim düşüncem nettir. Eski alan, hizmet binası olmalıdır. Özellikle Nüfus, tapu gibi vatandaşın sıkça kullandığı kurumlar bu arazide olmalıdır. Çünkü Devlet hizmetini en iyi şekilde ve özellikle en kolay ulaşılabilir yerde tamamlamalıdır.

                Kayseri asfaltının kenarında bir arazi seçimi önüne geçilmez trafik kazalarıyla sonuçlanabilir. Can kaybı, mal kaybı yaşanması olasıdır. Çünkü doğuya ve güneydoğuya açılan kapı işlek bir trafikle sürmektedir. Eğer çevre yolu yapılabilseydi. Mimarlar Odası Temsilcisinin söylediği düşünce çok mantıklıydı. Fakat Çevre yolu olmadan yapılacak bir kamu binası can ve mal kaybına davetiye çıkarır. Öyle ki düşünülmeden yapılacak bir planlama, kamu binasına harcanacak paradan daha fazla bir bedelle, yoldaki kaza riskini azaltmak için üst geçit yapılma ihtiyacına sebep olabilir!

                Dolayısıyla Sayın Ak Parti İl Başkan’ıyla aynı düşünceleri paylaşıyorum.

                Ayrıca benim şöyle bir önerim olacak;

                Türkiye’nin yetiştirdiği, şehir planlaması üzerine yüksek lisans yapmış, doktora yapmış, bu konuda kafa patlatmış tabiri caizse mürekkep yalamış çok değerli mühendislerimizin olduğu bir gerçektir. Bu arkadaşlar Türkiye gibi bir ülkede %90 oranında istediği, arzu ettiği, yetiştiği alanda iş bulamamaktadır. Gelin bir yarışma düzenleyelim. Projeye ayrılan paranın çok çok küçük bir kısmını yarışma birincisi için ayıralım. Bu arkadaşları Kırşehir’e davet edelim. Bu değerli bilim adamları da üzerlerine düşen görevi yapsınlar. Kırşehir’in kültürel ve ticari dokusunu araştırıp ortaya projelerini arz etsinler. Diğer illere yapılan hükümet konaklarından farklı bir dokuda, Kırşehir’in tarihi, sosyoloji, kültürel dokusunu yansıtan bir binayla yarınlarımızı ve yeriyle planlayalım. Bu sayede hem geleceğimizi en iyi şekilde planlarız hem de ciddi bir ulusal reklam yapmış oluruz.

 

                Arz ederim.  

YORUMLAR