Mucur Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 02:01

ZAFERLER AYI AĞUSTOS

Serdar Güneş
Serdar Güneş
Giriş Tarihi : 19-08-2015 14:22

Aylardan Ağustos, günlerden Cuma,

Gün doğmadan evvel ilkim-i Ruma

Bozkurtlar ordusu geçti hücuma

Yeni bir şevk ile gürledi gökler

Ya Allah… Bismillah… Allahuekber…..

 

          Ağustos ayı Türk Milleti için zaferlerle dolu bir aydır. Bizlere Anadolu’yu ebedi vatan yapan Anadolunun bizler  için 26Ağustos 1071 de tapusunu alan büyük Türk Hükümdarı Alparslan ve ordusuna ne kadar dua etsek azdır.Bugün Anadolu coğrafyasında yaşıyorsak bu o gün verilen şanlı mücadelenin sonucudur.Türk Milletinin Orta Asya’dan çıkıp Anadolu kapısına dayanmasında rahatsız olan Bizans Kralı Romanos Diogenes’in toplamış olduğu büyük ordusu karşısında az sayıdaki Türk ordusu ile kazandığı savaş dünyanın gidişatını değiştirmiştir. Romanos Diogenes’in en büyük gayesi Türkleri gelmiş oldukları Orta Asya topraklarına tekrar göndermekti ama başarılı olamadı.Bu büyük zafer sayesinde Türk milleti nerdeyse 1000 yıldır Anadolu toprakları üzerinde hür ve bağımsız bir şekilde yaşamaya devam etmişlerdir.

           Yine 26 Ağustos 1922 günü başlatılan Büyük Taarruzla Baş Komutanlık Meydan Muharebesinde yeni bir destanın yazıldığı gündür.Asırlardır Türk milletine mağlup olanlar Anadolu’daki Türk varlığına son vermek için bir araya getirdikleri Bizansın tohumları ile ile bir olup saldırmışlardır.Bu saldırılarınada en güzel cevap Başbuğu Mustafa Kemal’in komutasındaki Türk ordusu vermiştir.Yedi düvele karşı verilen bu mücadele 26 Ağustos günü başlatılan büyük taarruzla yunan ordusuna gereken cevap verilmiş olup son yunanIın  İzmir’de Ege denizine dökülmesi ile son bulmuştur.Başta Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarına kahraman Türk Ordusuna ne kadar dua etsek azdır.Ruhları şad mekanları cennet olsun.

              Yıl 2015 ne düşman değişti nede emelleri asırlardır Türk Milletini Türk Devletini Anadoluda  tarihin derinliklerine gömmek isteyenler iş başında.Bugünde güzel ülkemi karıştırmaya çalışıyorlar, güzel ülkemizi bölmeye parçalamaya çalışıyorlar ama başaramayacaklar.Atalarımın bize emanet bıraktığı vatanımızı kıyamete kadar korumak ve kollamak her Türk insanının en kutsal görevidir. Bu uğurda verdiğimiz mücadele kıyamete kadar sürecektir. Bunuda engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir.Son günlerde terör olayları karşısında Vatanın bölünmez bütünlüğü uğrunda gözlerini kırpmadan Şehit olan Kahraman Türk evlatlarına Allahtan rahmet geride kalanlarına başsağlığı yaralananlara acil şifalar diliyorum.

 Tarihin derinliklerinden gelen bir söz hala kulaklarımızda çınlamaktadır.

                 "Ey Türk; üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe,

 

                   Senin ilini ve töreni kim bozabilir. Titre ve kendine dön."

YORUMLAR