Mucur Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 19:03

15 Temmuz'da meydan doldu taştı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı Kırşehir’de vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-07-2022 15:15
15 Temmuz'da meydan doldu taştı

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı Mehteran Bölüğü eşliğinde Valilik önünden başlayarak Cacabey Meydanına kadar devam eden ‘Türkiye Aşkına Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü’ ile başladı.

Cacabey Meydanında devam eden programda bir konuşma yapan Vali H. Mete Buhara, “Takvimler 15 Temmuz 2016’yı gösterdiğinde Türkiye, tarihinin en karanlık günlerinden birisini yaşamıştır. Başta silahlı kuvvetlerimiz olmak üzere Devletimizin bütün kurumlarına sinsice yuvalanan Fethullahçı Terör Örgütü’ne mensup bir grup hain darbe girişiminde bulunarak devletimizi ele geçirmeye çalışmıştır.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, sahip olduğumuz demokratik değerleri, temel hak ve hürriyetleri hedef alan bu hain darbe girişimi Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde milletimizin dirayetli duruşu karşısında sonuçsuz kalmıştır.

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşımızın başlangıç ifadesi olan “Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak” ifadesinden ilhamla; Darbe gecesi Aziz Milletimizin kahraman evlatları, Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokak ve meydanlara inerek kendisine doğrultulan silahlara, üzerine sürülen tanklara, yağan bombalara aldırmadan canı pahasına darbecilere karşı koymuş, vatansever güvenlik güçlerimizin yardımıyla darbecileri etkisiz hale getirmişlerdir. O gece Kahraman Milletimizin evlatları damarlarındaki asil kandan aldığı kudret ile, vatanına, bayrağına, İstiklaline, cumhuriyetine ve demokrasisine sahip çıkmıştır.

Değerli Kırşehirliler,

Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve istikbali için hiç tereddüt etmeden göğsünü hain darbecilere siper eden, vatan ve bayrak sevgisiyle meydanlarda günlerce demokrasi nöbeti tutan vatan evlatları, ülkemiz üzerinde hain planlar kuranlara, unutamayacakları esaslı bir ders vermiştir.

FETÖ mensupları umarsızca, hayasızca milli irademizin temsil makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize, devletimizin askeri ve güvenlik yerleşkelerine, kamu kurumlarımıza ve meydanlarda olan vatandaşlarımıza silahlarını doğrultmuş, tereddütsüz ateş etmişlerdir. O gece çoğu sivil vatandaşımız olmak üzere askerimiz ve polisimiz ile birlikte toplam 251 vatan evladı şehit düşmüştür. Yine yüzlerce vatansever vatandaşımız yaralanmış Gazi olmuşlardır.

Bu darbeyi organize edenlerin, bunlara maddi destek sağlayanların, kamu kurumlarımıza sızarak ülkemiz aleyhine sinsice faaliyet yürüten Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının tüm unsurlarıyla bertaraf edilmesi için Devletimiz bugüne kadar gereğini yapmış yapmaya da devam edecektir. Hainler adalet karşısında hak ettikleri cezayı almışlardır, almaya da devam edeceklerdir. Devletimiz, ülkemizin bekasına, milletimizin huzur ve güvenliğine kast etmek isteyen tüm hain odaklara ve bölücü terör unsurlarına karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir.

Kurulduğu günden itibaren her geçen gün büyüyen ve gelişen Türkiye Cumhuriyeti, kadim medeniyetinden ve şanlı tarihinden aldığı güçle istikbale emin adımlarla yürümeye devam edecektir.

Birlik ve beraberliğimizin sembolü haline gelen 15 Temmuz’da gururu ve hüznü bir arada yaşıyoruz. Milletçe kaybettiğimiz her vatan evladının acısını yüreğimizde hissederken, böylesine hain bir saldırıyı vatan ve bayrak aşkıyla birlik içerisinde bertaraf etmenin, demokrasimize ve ülkemize sahip çıkmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kurtuluş savaşımızın milli mücadele kahramanlarını, 15 Temmuz şehitlerimiz dahil bu toprakları vatan yapan bütün şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla yâd ediyorum. Hayatta olan Gazilerimize şükranlarımızla birlikte sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. En büyük gücümüzün milli birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz olduğu bilinciyle TÜRKİYE AŞKINA diyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.” sözlerine yer verdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması, Kuran-ı Kerim tilaveti ve 15 Temmuz hain darbe girişimini konu alan film ve slaytların izlenmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Mesajının dinlenilmesi ile devam eden programda Sancak Koşusu sporcuları Vali H. Mete Buhara’ya Bayrağımızı teslim ettiler.

15 Temmuz turnuvalarında dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesi, çeşitli şiirlerin okunması ve Anadolu Ezgileri Halk oyunları gösterisi ile devam eden programda ayrıca Kahramanlık Türküleri seslendirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri saat 00:13’te tüm camilerden salaların okunmasının ardından tutulan demokrasi nöbeti ile devam etti.

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR