Mucur Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 02:40

Mucur’da dolu dolu 15 Temmuz etkinliği

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 6. yıl dönümü etkinlikleri bir dizi programla kutlandı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-07-2022 15:12
Mucur’da dolu dolu 15 Temmuz etkinliği

Günün ilk etkinliği öğle namazına müteakiben Emine Hatun Camii’nde milli birlik ve beraberliğimiz için mücadele ederken ebediyete irtihal eden tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okunması ve dua edilmesiyle başladı. Daha sonra İlçe Protokolü tarafından Şehitlik ziyaret edilerek aziz şehitlerimiz için İlçe Müftüsü Mehmet Ali Dilek tarafından dua edildi.

15 Temmuz akşam kutlama programı öncesinde 20.45'te yapılan milli birlik ve beraberlik yürüyüşünde ilçe protokolü ile vatandaşlar tören alanına kadar yürüdü.

Yoğun katılımla geçen saat kulesinin olduğu meydanda gerçekleştirlen akşam programında ise Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Dua, protokol konuşmaları, belgesel film ve sinevizyon sunumu gösterimi yapıldı. Minik öğrenciler tarafından hazırlanan şiir dinletisi ile kahramanlık türkülerinin okunduğu koro ve saz ekibi izleyicilerden büyük beğeni aldı. Son bölümde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Gecenin anısına protokol ve vatandaşlar tarafından 15 Temmuz anı defterine duygu ve düşünceler yazılırken program, 00.13’te tüm camilerden salaların okunması ile sona erdi.

Öte yandan Mucur Kaymakamı Faruk Erdem 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle mesaj yayınladı. Kaymakam Erdem yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:” 15 Temmuz 2016 gecesi; tarih yazma karakterini asırlardır sürdüren ve kahramanlığı kimlik edinen Türk Milletinin hem mücadele ve direniş destanı yazılmış, hem de ihanetin ve zaferin yaşandığı bir istisna gece olmuştur.

 15 Temmuz’da; referansını dinden aldığını iddia ederek milletin inancını istismar eden FETÖ/PDY’ye bağlı vatan hainlerinin, iradesini teslim ettiği dış güdümlü ortaklarıyla giriştiği eşi menendi tarihte çok az görülebilecek kalleş bir ihanet girişimi yaşanmıştır. Ülkeyi kaosa sürükleyip kardeş kavgasını ateşleyerek iç savaş çıkarma hayali kuran iç ve dış destekli birtakım güçler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ayağa kalkamayacak şekilde tahakküm altına alarak millet iradesine karşı bir işgal hareketi gerçekleştirmeye çalışmıştır. Vatan, millet, bayrak gibi kutsallarına olan sevdasını genetik bir mirasla ecdadından devralan milletimiz; ülkesine, özgürlüğüne, iradesine ve hukuk düzenine sahip çıkarak bir demokrasi destanı yazmıştır.

 Kurtuluş Savaşı ruhunun ma’kes bulduğu bu destanı; göğsüne saplanan kurşunla direnen hiçbir çılgının zincir vuramayacağı kahramanlar, tankların önüne yatarak ölümü öldüren cesur yürekler, ağzında duasıyla analar, babalar, dedeler ve nineler yazmıştır.

 15 Temmuz gecesinin seyrini değiştiren bu gecenin simge ismi Ömer Halisdemir nezdinde tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor; gazilerimize şifalar diliyorum.”

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR