Kırşehir AFAD İl Müdürlüğü knu hakkında şu açıklamalarda bulundu.
Destek AFAD Gönüllüsü eğitimlerimiz kapsamında aşıkpaşa tabiat parkında ve müdürlüğümüz hizmet binasında gönüllülerimize yönelik gerçekleştirilen eğitimlerde; hafif arama kurtarma eğitimi, arama ve kurtarma, olay yeri yönetimi, afetlerin ortaya çıkardığı sonuçlar, tahliye, kurtarma aracı ve kurtarmada kullanılan malzemeler, çadır kurulumu, hasta/yaralı taşıma teknikleri, yangın, insani yardım, insani yardım sözleşmesi, insani yardımda koruma ilkeleri, insani yardımda temel standartlar ve ilkeler, afetlerin psikolojik etkileri ve sosyal etkileri, psikososyal desteğin amacı, insani yardımda uluslararası örgütler, gıda, su, barınma ve sağlık konuları anlatılmıştır.
Ayrıca eğitimde, AFAD Acil Mobil Uygulamasının tanıtımı yapılarak, gönüllülerimizin uygulamayı telefonlarına indirmeleri sağlanmıştır.
AFAD GÖNÜLLÜSÜ GÖNÜLLÜLÜK SEVİYELERİ
TEMEL AFAD GÖNÜLLÜSÜ: AFAD Gönüllüsünün kim olduğu ve AFAD Gönüllüsüne neden ihtiyaç duyulduğunun farkındalığına sahip, afetlerle ilgili temel kavramları bilen, yangın, tahliye ve ilk yardım konularında ön bilgi sahibi olarak farkındalık kazanmış, AFAD Gönüllülük sistemi uzaktan eğitimlerini tamamlamış gönüllülerdir. Tüm AFAD Gönüllüleri Temel AFAD Gönüllüsü olabilir
Destek AFAD Gönüllüsü: Arama ve kurtarma, sosyal yardım, yangın, ilkyardım gibi konularda, afet ve acil durum hallerinde profesyonel ekiplere destek olabilecek bilgi ve beceriye sahip, destek olmak istediği alanla ilgili İl Müdürlüklerimizce düzenlenen yüz yüze eğitimleri başarı ile tamamlamış ya da o alanda geçerli bir eğitimi olduğunu belgeleyebilen gönüllülerdir. 18 yaşını doldurmuş gönüllüler Destek AFAD Gönüllüsü eğitimlerine katılabilecektir.
UZMAN AFAD GÖNÜLLÜSÜ: AFAD Gönüllüsü olmuş ve kendi alanlarında (haberleşme, psikiyatri, tercüme, vb) kariyer sahibi, uygun zaman dilimlerinde gönüllü katkı sunabileceğini belirten gönüllülerdir. 18 yaşını doldurmuş gönüllüler Uzman AFAD Gönüllüsü olabilecektir.”