Mucur Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 11:06

“KIRŞEHİR FUTBOLU İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

SPOR
Giriş Tarihi : 11-06-2022 09:49
“KIRŞEHİR FUTBOLU  İÇİN ELİMİZDEN  GELENİ YAPIYORUZ”

Kırşehir Futbol İl Temsilcisi Hakan Koçak, gündeme dair Spor Muhabiri Salih Hançer’e açıklamalarda bulundu.

Koçak, alt yapı kategorilerinde inanılmaz ilerleme olduğunu böyle devam ederse Kırşehir futbol anlamında iç Anadolu bölgesinde söz sahibi olmaya başlayacağını belirtti.

Koçak yaptığı açıklamada, “Herkesin bildiği gibi Kırşehir 1’inci Amatör Küme Futbol Ligini az takımla oynadık. Tabi ki bu gelecek yıllar aynı sayıyla devam edeceğinin anlamına gelmiyor. Alt kategorilerde yetişen pırlanta gibi oyunculara Kırşehir futboluna gelmeye başlıyor. 3-4 yıla kadar takım sayılarında artış olacağını düşünüyorum. Bizler Futbol İl Temsilciliği olan Kırşehir futbolu için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Şuan alt yapılarda maç sayıları artarak devam ediyor. Şuan 60’a yakın oynanmamış maçlar var. İnşallah maç sayılarında da artış devam eder. Kırşehir futbolda en iyisini hak ediyor” dedi.

Sporun gerçekten çok önemli, günlük hayatımızın parçası olması gereken önemli bir unsuru olduğuna dikkat çeken Hakan Koçak, “Hepimiz biliyoruz ki sağlıklı bir yaşam için spor yapmak şart. Günümüzün yarım saatini, bir saatini spora ayıralım ki sağlıklı bir yaşam sürelim. Sadece bir branşta değil her branşta herkesin yeteneğine göre mutlaka spor yapması gerekiyor. Kırşehir’de spor kulüplerimizin azlığı hepimizi elbette üzüyor. Bunun için neler yapabiliriz, daha çok takımların katıldığı liglerin olması için bizler her türlü katkıyı vermeye hazırız” diye konuştu.

Kırşehir’de sporun daha ileriye gitmesi ve tabana yaymak için çaba harcadıklarını de belirten Hakan Koçak, “Spor için ne yapabiliriz,  insanları nasıl spor yapmaya yönlendirebiliriz?’ noktasında çalışıyoruz. İnsanlar genelde spor dalı seçerken futbolu tercih ediyorlar. Ancak biz de sporun tabana yaygınlaşması için gençlerimizle sürekli istişare içindeyiz. Kırşehir ilimiz yöneticilerine amatör kulüplere gereken desteği verilmesi için taleplerimiz oluyor. Umarız yeni sezon öncesi tüm takımlarımıza katkı sunarız. “

“Biz daha çok amatör takımın olması için çaba harcıyoruz”

Kırşehir 1'inci Amatör Küme Futbol Ligi'nde 2022 sezonu 5 takımın katılımı ile oynanmasını üzüntüsü içinde olduklarını, hedeflerinin daha çok takımların katılımı ile liglerin oynanması olduğunu belirten Kırşehir Futbol İl Temsilcisi Hakan Koçak, Kırşehir'de amatör futbol takım sayısının arttırılması için de çalıştıklarını belirterek, “Biz 2. Lig'te mücadele eden Kırşehir Belediyespor'a daha çok futbolcu verirsek, profesyonel ligdeki takımımız kalıcı olur ve maddi anlamda ciddi sıkıntılar yaşamaz. Biz bunun bilinci içinde çalışıyor ve daha çok gencin futbola ilgi göstererek, amatör takımlarda kendilerini ispat etmelerini istiyoruz. Biz geçmiş yıllarda 40'tan fazla amatör takım olduğunu biliyoruz. Ama ekonomik sıkıntılar nedeniyle bu takımların pek çoğu ya kapandı, ya da faaliyetini durdurdu. Biz daha çok takımın olmasını arzu ediyor ve bu konuda çaba harcıyoruz. Umarım bu çabalarımız sonuç verir ve gelecek yıllarda daha çok amatör takımımızla ligimiz oynanır. Bu da kaliteyi ve rekabeti getirir ve dolayısıyla gençlerimiz de burada kendilerini gösterme şansı bulur. En önemlisi de gençler Kırşehir Belediyespor'u kendilerine hedef belirlerse altyapıdan daha çok Kırşehirli gençleri Kırşehir Belediyespor’umuza kazandırmış oluruz. Bu nedenle herkes Kırşehir'de sporun gelişmesi, gençlerimizin daha çok spor yapmaları için üzerlerine düşen katkı ve desteği vermeli, gençlerimiz de boş zamanlarını sağlıkları için spor yaparak değerlendirmeli” diye konuştu.

(Haber-Fotoğraf: Salih HANÇER)

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR