Mucur Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 15:51

Öğretmen ve Yönetici Yetiştirme Politikaları Konferansı Düzenlendi

İlimizde verilen eğitimin kalitenin daha da arttırılması amacıyla ‘Öğretmen ve Yönetici Yetiştirme Politikaları’ konulu konferans düzenlendi.

YEREL
Giriş Tarihi : 26-03-2022 11:49   Güncelleme : 26-03-2022 12:01
Öğretmen ve Yönetici Yetiştirme Politikaları Konferansı Düzenlendi

    İlimizde verilen eğitimin kalitenin daha da arttırılması amacıyla ‘Öğretmen ve Yönetici Yetiştirme Politikaları’ konulu konferans düzenlendi.

    Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde Kırşehirli Eğitimciler Derneğince düzenlenen konferansa Vali İbrahim Akın, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

    Konferansın açılışında bir konuşma yaparak ilimizdeki eğitimin durumunu değerlendiren Vali İbrahim Akın, “Kırşehir’in eğitim alanında sağladığı başarının şehrimize değer kattığını söyledi. Sağlanan başarının devamı için ilin yöneticileri olarak okul binalarını yenileyemeye, teknolojik araç ve gereçleri yenilemek için gayret gösterdiklerini belirten Vali İbrahim Akın; “Son 20 yılda ilimizdeki okullarımızın yüzde 75’i yenilendi. Öğrencilerimiz son derece modern, ferah ve elverişli binalarda eğitim alıyorlar. Derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla ülkemiz ortalamasına göre çok daha iyi konumdayız. Son zamanlarda yaşadığımız pandemi sürecinde öğrencilerimizin olumsuz etkilenmemesi için gereken tedbirleri aldık. Değerli öğretmenlerimizin destekleri ile ilimizin eğitim seviyesini bulunduğu noktadan daha üst noktalara taşıyacağımıza inanıyoruz. Bugün ‘Kırşehir Eğitimde Marka Kent’ diyebiliyorsak bu başarıda siz idarecilerin ve öğretmenlerimizin büyük katkısı vardır” dedi.

    Ankara’da faaliyet gösteren Kırşehirli Eğitimciler Derneğinin düzenlediği programda öğretmen ve yönetici yetiştirme politikaları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığımızın görüşleri doğrultusunda Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürümüz Sayın Cevdet Vural’ın bilgiler aktaracağını ifade eden Vali İbrahim Akın, “Sayın Genel Müdürümüze ve dernek başkanımız Sayın Prof. Dr. Recep Kılıç’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı Recep Kılıç’ın da bir konuşma yaptığı programda konferansını sunan MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural; “Eğitimdeki başarısıyla övündüğümüz Kırşehir’de siz değerli eğitimcilerimizle bir arada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Tüm paydaşların ortak çalışması ve gayretiyle Kırşehir’in eğitim kalitesinin daha üst seviyelere çıkacağına inanıyorum. Eğitimde başarılı olan bir il olan Kırşehir’de eğitimci olmaktan dolayı kendinizi şanslı hissetmelisiniz.” dedi. ‘Öğretmen ve Yönetici Yetiştirme Politikaları’ konulu konferans, öğretmenler tarafından yönlendirilen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

HABER MERKEZİ

 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR