Mucur Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 09:08

Mucur Kaymakamı Faruk Erdem; “İlçemizde Solucan Gübresi Üretimi ve İstiridye Mantarı Yetiştirilecek”

Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 28-12-2020 15:45   Güncelleme : 28-12-2020 15:45
Mucur Kaymakamı Faruk Erdem; “İlçemizde Solucan Gübresi Üretimi ve İstiridye Mantarı Yetiştirilecek”

     Mucur Kaymakamı Faruk Erdem, ilçemizde faaliyet gösteren tek kadın kooperatifi olan Sınırlı Sorumlu Mucur Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifinin yeni faaliyet göstereceği mekanı ziyaret ederek yapılan çalışmaları inceledi.

     İlk etapta solucan gübresi üretimi ve istiridye mantarı yetiştiriciliği projelerinin hayata geçirileceği alanları inceleyen Kaymakam Erdem, kadınların kendileri üretip markalaşmaları adına Mucur-Kırşehir yolu üzerinde İnaç Köyü mevkiinde de ürün satışı için kooperatife yer tahsis ettiklerini ve her geçen gün kendilerini geliştirmeleri adına her türlü desteği vereceklerini belirterek başarılı çalışmaları nedeniyle kadınları kutladı.

    Yaptığı açıklamada şunlara değindi; “ İlçemiz için ilk adım olacak. Kadın kooperatifimizde İlk etapta solucan gübresi üretimi ve istiridye mantarı yetiştiriciliği projelerinin hayata geçirmeyi planlıyoruz. Daha başka planlarımızda var elbet. İlk adım olarak bu iki projemizi düşünüyoruz.

   Bu projelerimizi ilk adım olarak düşünüyoruz. İlerleyen zamanlar da projelerimizi çoğaltmayı düşünüyoruz. Mucurumuza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

SÜMEYYE KILIÇ

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR