Mucur Gazetesi
HV
29 MART Cuma 02:41

AEÜ'de Kayıt Tarihleri Açıklandı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne kayıt yaptıracak öğrenciler için izleyecekleri işlemler açıklandı.

YEREL
Giriş Tarihi : 28-08-2020 13:02   Güncelleme : 28-08-2020 13:02
AEÜ'de Kayıt Tarihleri Açıklandı

     Ahi Evran Üniversitesi resmi internet sayfasından yapılan açıklamada öğrencilerden istenen belgeler; "Öğrenci Numaranı Öğren ve Ön kayıt İşlemlerindeki linklerini kullanmak suretiyle ön kayıt formunu doldurmaları ve kaydetmeleri gerekmektedir. Adayın mezun olduğu lise veya dengi okuldan aldığı diplomanın aslı görülmek üzere bir suret fotokopisi yada yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslı (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz). Üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanının, aslı ibraz edilmek üzere, fotokopisi. 2001 ve daha öncesi doğumlu erkek öğrenci adayları için, Üniversiteye kesin kayıtta askerlik bakımından herhangi bir sakınca olmadığına ilişkin, ilgili askerlik şubesinden alınan yeni tarihli resmi belge" olarak açıklandı.

     Ahi Evran Üniversitesi'nden yapılan açıklamada şu detaylar aktarıldı: "Kayıt tarihi itibariyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan ancak tek ders veya ek sınavlar sonucunda mezun olan öğrenciler, İlgili Akademik Birime, şahsen başvuru kapsamında, kesin kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2020 tarihine kadar ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır. İlk kez kayıt yaptıran öğrenciler için, zorunlu “Yabancı Dil” dersi muafiyet sınavı; 16 Ekim 2020 Cuma günü, Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacaktır. Bu sınava katılmak isteyenlerin sınav tarihinden önce ilgili birime yazılı müracaat etmeleri gerekmektedir. 2020-2021 eğitim-öğretim yılının güz yarıyılında ikinci öğretim programlarını kazanan öğrencilere ait ders kayıtları; akademik takvimimizde belirlenen sürede ilgili döneme ait tahakkuk etmiş olan öğrenci katkı payı/öğrenim ücretlerinin de yatırılması koşuluyla öğrenci bilgi sistemimiz üzerinden öğrenciler tarafından yapılacaktır. 2020-2021 eğitim-öğretim yılının güz yarıyılına ait ders kayıtları; öğrenci bilgi sistemimiz üzerinden öğrenciler tarafından yapılacaktır.

    Eğitim-öğretim süresince önemli bir yere sahip, yıllık olarak düzenlenen akademik takvimimiz Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğimiz başta olmak üzere ilgili Kanun, Yönetmelik ve Yönergeler yayımlanmaktadır. Üniversitemize 2020 - YKS sonucunda yerleşen erkek öğrencilerimizin kayıtları yapılacaktır. Ancak, bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi hâlinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir. Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıtlı öğrenciler, elektronik kayıt ekranında kaydı yapılmayarak yerleşmiş olduğu Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir. Öğrencilerimize iletilmesi gereken genel ya da özel bazı hususlar, duyuru panoları ve üniversitemiz

web sitesinde “http://www.ahievran.edu.tr/” ilan edilmekte ve bunlar tebliğ yerine geçmektedir. Bu nedenle düzenli olarak duyuruları takip etmeniz yararınıza olacaktır."

HABER MERKEZİ

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR