Mucur Gazetesi
HV
29 MART Cuma 08:48

Mucur’da Yeni Covid-19 Artmaya Devam Ediyor

İlçemizde Covid-19 gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 28-08-2020 12:27   Güncelleme : 28-08-2020 12:27
Mucur’da Yeni Covid-19 Artmaya Devam Ediyor

     İlçemizde geçtiğimiz haftalarda bir düğün sonrasında patlak veren Yeni Covid-19 vakaları her geçen gün artmaya devam ediyor. Düğün sonrasında insanların temesları araştırılırken, Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü düğüne giden kişi ve kişileri tek tek arayarak düğüne katılıp katılmadıklarını ve temasta bulunup bulunmadığını vatandaşlardan öğrenmeye çalışıyor.

    Bu konuda Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü oldukça yoğun bir mesai harcarken, ilçe Toplum Sağlığında ise aynı azim ve gayretin olmadığı iddia ediliyor.

    Covid-19 vakalarının artmasından dolayı Mucur Kaymakamlığı ve Mucur Belediyesi sürekli uyarılarda bulunuyor. Vatandaşların bu dönemde daha çok dikkat etmesi gerektiğini bildiren yetkililer İlçede sayının daha fazla artmasından oldukça endişeli.

     Covid-19 ile ilgilenen Aile Toplum Sağlığı doktorunun da olaylara yaklaşımı ve sorun çözmede yetersiz olduğu iddia edilirken, aynı doktorun insanlara yaklaşımı ve olayları olduğundan farklı bir şekilde anlatması vatandaşları oldukça rahatsız ettiği öğrenildi.

        İlçede düğünlerin 3 saate indirilmesi ve sosyal mesafeye uyulması oldukça önem arz etmekte. Düğün sahipleri ve cenaze sahipleri bu konularda sıkı sıkı uyarılırken park ve bahçelerde de insanların özellikle maske takmaları ve sosyal mesafeye uymaları istenilmekte.

      Vatandaşların öncelikle kendi sağlığını ve ailelerinin sağlığını düşünmeleri gerektiği ve bunun için kurallara uyulmasının çok önem arz ettiği ve ilçedeki sayıların oldukça hızlı bir şekilde artmasından dolayı insanların daha çok dikkat ve tedbir almaları gerektiği sık sık anlatılıyor.

    Bana bir şey olmaz mantığı ile hareket eden vatandaşların öncelikle ailesini koruması gerektiğini asla unutmamaları gerekiyor. Sosyal mesafe kuralları ve maskenin önemini çok iyi anlamamız gerekiyor.

    İlçemiz Kaymakamı Faruk Erdem ve Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz esnafları ve insanların toplu halde bulundukları park ve bahçelerde denetimler yaparak insanları uyarıyorlar. Bu insanlarda bir zorunluluk hali almaması gerektiğini ve insanların maske ve sosyal mesafeyi zorunlu olarak kendilerinde hissetmemesi bunu artık bir yaşam tarzı haline getirmesi gerekiyor. Çünkü olayın asıl ana noktası insanların kendi sağlığı ve ailelerin sağlığı. Bunu öncelikle vatandaşların kendilerinin düşünmesi sonra yetkililerin düşünmesi gerekirken bizde nedense bu tam tersi oluyor. Polisi görünce maske tak gidince çıkar bunun olmaması gerekiyor. Çünkü burada vatandaşın sağlığı önem arz ediyor. Umarız ilçemiz ve tüm ülkemiz bu gerçeği anlarlar ve kurallara uyarlar bizlerde sevdiklerimizi kaybetmeden hayatımıza devam ederiz.

Haber: SAİT UYAR

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR