Mucur Gazetesi
HV
29 MART Cuma 13:19

Vali İbrahim Akın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı Yayınladı

Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 13-07-2020 11:31   Güncelleme : 13-07-2020 11:31
Vali İbrahim Akın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı Yayınladı

      Kırşehir Valisi İbrahim Akın 15 Temmuz’un 4. Yılı nedeni ile bir mesaj yayınladı.

      Akın; “15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) mensup hainler, darbe girişiminde bulunarak ülkemizin yönetimini ele geçirmeye çalışmışlardır. 

     Devletimizin her türlü terör unsurlarıyla mücadele ettiği bir dönemde meydana gelen ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, sahip olduğumuz demokratik değerleri, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmayı amaçlayan bu darbe girişimi milletimizin dirayetli duruşu karşısında sonuçsuz kalmıştır.

     Ülkemiz siyasi tarihinde birçok darbelerle karşılaşmıştır lakin böylesine bir hainliğe milletimiz ilk defa şahit olmuştur. Darbeciler, dâhil oldukları örgütün kirli emelleri için kamu kurumlarını fütursuzca işgal etmişler, yolları, köprüleri, havalimanlarını kapatmışlar, gecenin ilerleyen saatlerinde de kendilerine direnen emniyet güçlerine ve vatansever halkımıza silah doğrultmaktan asla çekinmemişlerdir. Milli Egemenliğimizin temsil kurumu olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizi bombalayacak kadar hainleşen darbecilere en güzel cevabı yine aziz milletimiz vermiştir.

    Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine ellerinde bayraklarla meydanlara çıkan halkımız ülkesine, demokrasisine ve geleceğine nasıl sahip çıktığını, birlik ve beraberliğimize kastedenlere hiçbir zaman taviz vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

    Haksızlığa ve vatan hainliğine tahammülü olmayan milletimiz, kendisine doğrultulan silahlara ve üzerine sürülen tanklara teslim olmamış, vakit sabaha eriştiğinde ülkemizin geleceğini ve bağımsızlığını büyük bir tehlikeden kurtarmanın gururunu yaşamıştır. Bizi zafere götüren bu yolda 251 vatan evladımız şehit olurken 2 binden fazla vatandaşımız da gazilik mertebesine ulaşmıştır.

    15 Temmuz, darbeci zihniyetin büyük bir sekteye uğradığı tarih olmuştur zira artık hiç kimse milletin iradesine el uzatmaya ve darbelerle ülkemizde kaos oluşturmaya cesaret edemeyecektir. Nitekim bugün geldiğimiz noktada darbe teşebbüsüne tevessül edenler ve onların destekçileri Türk adaleti önünde hesap vermeye devam etmektedirler.

    Bu duygularla, milli mücadele ruhuyla ve aydınlık yürekleriyle o karanlık geceye teslim olmayan milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, demokrasisine sahip çıkan değerli Kırşehirli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Haber Merkezi

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR