Mucur Gazetesi
HV
29 MART Cuma 03:12

Vali İbrahim Akın; “Öğrencilerimizin Emeklerinin Karşılığını Alabilmesi En Büyük Dileğimizdir”

YAŞAM
Giriş Tarihi : 26-06-2020 10:16   Güncelleme : 26-06-2020 10:16
Vali İbrahim Akın; “Öğrencilerimizin Emeklerinin Karşılığını Alabilmesi En Büyük Dileğimizdir”

   Kırşehir Valisi İbrahim Akın, hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı dolayısıyla sınava girecek öğrencilere başarılar dileyerek bir mesaj yayınladı. Kırşehir Valisi İbrahim Akın, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

    “ Milletimizin ümidi olan sevgili gençlerimizin geleceğinin belirleneceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)  27 - 28 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Bildiğiniz üzere 2019-2020 eğitim-öğretim yılı büyük bir heyecanla başlamış ve öğrencilerimiz ilk yarıyılı başarılı bir şekilde tamamlamıştır. Ancak ikinci dönemde başlayan ve tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle devletimiz tarafından okullar tatil edilmiş, tüm öğrencilerimiz on-line derslerle bu dönemi tamamlamışlardır. Bununla birlikte yaklaşan üniversite sınavını başarılı bir şekilde geçirmenin gayreti içerisinde olan öğrencilerimiz gelecekte hedefledikleri mesleğe ulaşmak için evde sıkı bir şekilde sınava hazırlanarak eksikliklerini tamamlamışlardır.

   Sağlığımızın kıymetini daha iyi idrak ettiğimiz bu günlerde öğrencilerimiz hem kendilerini hem de sevdiklerini korumak için daha dikkatli olmaya çalışırken aynı zamanda sınavla ilgili motivasyonlarını yüksek tutmak için de ayrı bir çaba sarf etmişlerdir. Bu yüzden öğrencilerimizin emeklerinin karşılığını alabilmesi, yıllardır edindikleri bilgi ve birikimlerini sınava yansıtarak başarılı olmaları en büyük dileğimizdir.

  Geçmiş yıllarda yapılan sınavlarda büyük başarı elde eden öğrencilerimiz arzu ettikleri üniversitelerde okumaya hak kazanmışlardır. Ayrıca Kırşehir Ahi Evran Üniversitemizin imkânlarının her geçen gün daha da artması sayesinde ilimize gelen öğrenci sayısı artmaktadır. Kırşehir, sadece üniversite giriş sınavlarında değil üniversite tercihinde de ön planda yer alarak eğitimde marka kent olma yolundaki kararlılığını sürdürmektedir. Nitekim her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimizin Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda büyük bir başarı elde ederek ilimizin başarı çıtasını daha yükseklere taşıyacağına inanıyorum.

  Gençlerimizin güvenli, rahat ve sessiz bir ortamda sınava girmelerini sağlamak, sınav öncesi ve sonrası yaşanacak yoğunluğu ve koronavirüsün bulaşma riskini azaltmak amacıyla ilgili kurumlarımızca gerekli tüm önlemler alınmıştır. Ayrıca ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de sınav süresince vatandaşlarımızın sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilmiştir. Bu sebeple sınav günü gerek velilerimizin gerekse öğrencilerimizin hiçbir telaşa mahal vermemelerini özellikle istirham ediyorum. Bu duygularla, Yükseköğretim Kurumları Sınavına katılacak olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR