Mucur Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 12:13

Dikkat!! Sosyal Medyada Mucur İçin Söylenenler Gerçekleri Yansıtmamaktadır

Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 05-06-2020 09:49   Güncelleme : 05-06-2020 10:12
Dikkat!! Sosyal Medyada Mucur İçin Söylenenler Gerçekleri Yansıtmamaktadır

   İlçemizde Covid-19 vakaları görülmeye başladığı ilk günden bu güne sosyal medya üzerinden bir çok yalan ve yanlış bilgi paylaşımı yapılmaktadır. 

   Okurlarımızdan Covid-19 vakaları görüldüğü ilk günden bu güne kadar yoğun bir şekilde haber paylaşımı yapmamız istenmektedir. Mucur Gazetesi olarak gerekli olan haberleri okurlarımızla paylaşıyoruz. Ama okurlarımız bizlerden sayı ve isim beklentileri çok yüksek. Şunu ifade etmeliyiz ki Covid-19 vakalarının sayısını bizler resmi kurumlardan gelen açıklamalara göre paylaşmaktayız. Bu güne kadarda kurumlarımızdan böyle bir paylaşım yapılmamıştır. İsim konuları da testleri pozitif çıkan hastalarımızı koruma adına asla paylaşım yapmayacağız.

 Covid-19'un vakaları için hiç bir kurumdan sayı ile alakalı bir açıklama yapılmamamıştır. Ama maalesef sosyal medya üzerinden çok afaki rakamlar söylenmektedir. 

  İlçemiz karantina altında olduğu haberleri de gerçeyi yansıtmamaktadır. Bu tür söylemlere ve paylaşımlara lütfen itibar etmeyiniz. 

    İlçemizde kurumlarımız gereken titizlikte çalışmalarını yürütmekteler. Sağlık Bakanlığımızın Covid-19 için ne kadar başarılı bir süreç yönettiğini hepimiz bilmekteyiz. İlçemizde de aynı titizlikte süreç sürdürülmektedir. 

   En önemli konu Mucurlu vatandaşlarımızın gerekli tetbirleri kendilerinin almasıdır. Sokaklara maskesiz çıkılmamalı ve yakın temasta bulunulmamlıdır. Bu önlemler artık zoraki bir hal almıştır.

    Şunu açıkca belirtmeliyiz ki testleri pozitif çıkan kişilerin sağlık durumları oldukça iyidir. Bu güne kadar hasta olan kişiler hastalığı hafif geçirmekteler. Kamu oyunun ve okurlarımızın bilgilerine sunarız.

Sait UYAR

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR