Mucur Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 13:52

Kaymakam Kaya Çelik 5 Haziran Dünya Çevre Günü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı

Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 04-06-2020 16:54   Güncelleme : 04-06-2020 17:02
Kaymakam Kaya Çelik 5 Haziran  Dünya Çevre Günü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı

Çelik; "Dünyamız; Sanayi ve teknolojik alanda olağanüstü bir hızda gelişme ve ilerlemelere sahne olmaktadır. Yaşanan bu gelişmelerin bir kısmı çevre üzerinde telafisi neredeyse imkansız tahribatlara yol açmakta ve bu tahribatlar insanlığın geleceğini tehdit eden boyutlara ulaşmaktadır.

               Hassas dengeler üzerine kurulu ekolojik yapının gitgide bozulmasına yol açan bu durum; küresel ısınma, kuraklık, çölleşme, biyolojik çeşitliliğin azalması ve bazı canlı türlerinin yok olması gibi ciddi çevre felaketlerinin yaşanmasına sebebiyet vermektedir.
 
             Bu sorumluluk bilinciyle hareket eden Devletimiz; var olan biyolojik çeşitliliğin korunmasına, doğal kaynakların sürdürülebilir kalkınma yaklaşımıyla yönetilmesine ve tüm vatandaşlarının sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamasına imkan sağlayacak tedbirleri hayata geçirmektedir.
 
                 Bu noktada bizler de, kamu kurumları, yerel yönetimler, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, eğitim kurumları, medya ve tüm bireyler olarak, çevre konusu üzerinde hassasiyetle durmalı ve çevrenin korunmasına hep birlikte çaba sarf etmeliyiz.
 
                Bu duygu ve düşüncelerle; 5 Haziran Dünya Çevre Gününün, çevre konusunda bizleri bir kez daha düşünmeye ve yapabileceklerimizi gözden geçirmeye vesile olmasını ve çevre sorunları konusundaki toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni eder, tüm vatandaşlarımıza güzel, temiz bir çevrede, mutlu ve sağlıklı bir ömür dilerim" dedi. 

Sümeyye KILIÇ

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR