Mucur Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 22:37

Kırşehir Su Kaynaklarını Yavru Sazanlar İle Buluşturuyor

Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 18-05-2020 09:39   Güncelleme : 18-05-2020 09:39
Kırşehir Su Kaynaklarını Yavru Sazanlar İle Buluşturuyor

     Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin büyük önem verdiği gibi Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ de kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarının karşılanması, ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılması için, su ürünleri kaynaklarını balıklandırmaya devam ediyor.

    Bakanlık; ülkemiz su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin; korunması, sürdürülebilir kullanımı gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanması sorumluluğu ile ihtiyaç duyulan çalışmaların yapılmasını sağlamakta.

      Kırşehir’de bulunan Su ürünleri kaynaklarında nesli tehlike ve baskı altında olan su ürünleri stoklarının desteklenmesi için 1970 yılından itibaren yürütülen balıklandırma faaliyetleri kapsamında su kaynaklarına 55 milyon adet sazan, kalkan, mersin  ve karadeniz alabalığı yavrusu bırakılmıştır. Bu çalışmalar 2016 yılından itibaren "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi"  kapsamında yürütülmekte.

        Kırşehir Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından, yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde üretilen sazan balığı yavrularından 213.000 adeti 14.05.2020 tarihinde balıkçılar ve bölgedeki vatandaşın katılımı ile bırakıldı. Ülkemizde biyo çeşitliliğin korunması ve su ürünleri kaynaklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması suretiyle balık başta olmak üzere su ürünlerinin en az bir kez üremelerine imkân tanınması büyük önem arz etmekte. Bu kapsamda, beklenen faydanın sağlanabilmesi için 40 cm den küçük balıkların avlanmaması ve en az bir kez üremesine imkân tanınmasını balıkçılardan bekleniyor. Gelecek yıllarda yeni türlerin su kaynaklarına bırakılacağı Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından duyuruldu.

HABER MERKEZİ

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR