Mucur Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 10:30

KYK'dan Kız Öğrencilere Müjde!

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-09-2018 13:48   Güncelleme : 07-09-2018 13:48
KYK'dan Kız Öğrencilere Müjde!

       Kırşehir’de Ahi Evran Üniversitesi kampusu girişine yapılan 2 bin 664 kişilik yeni kız öğrenci yurdu 2018-2019 eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerin hizmetine girecek. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi arazisinin 28 dönümlük kısmına yapılan 2 bin 664 yataklı yurt sayesinde Kırşehir’de yurt sorunu büyük oranda çözüme kavuştu. Ayrıca erkek öğrenciler için 772 kişilik kapasite düzenlemesi yapılmıştır. Bu şekilde yurtlarımıza merkezde başvuran tüm erkek ve bayan öğrenciler için yurda yerleşme imkânı sağlandı.

Ahi Evran Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenci sayısının her yıl hızla artması ve öğrencilerin daha iyi koşullarda barınma ihtiyacına cevap verebilmek için KYK ilimize yeni yurt binaları kazandırılmaya devam ediyor.

         Kırşehir genelinde 9 yurt ile toplam öğrenci kapasitesini yaklaşık 7 bin 950 kişiye çıkaracak olan Kredi ve Yurtlar Kurumu Kırşehir İl Müdürlüğü bünyesinde, binaların çevre düzenlemesi ve sosyal tesislerin etkin kullanımı ile alakalı çalışmalar da ayrıca devam ediyor. Öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirecek imkânlar sağlanıyor.

        Yapılan bu çalışmalarda Kırşehir Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin büyük destekleri olduğu kaydedildi.

          Öte yandan Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait yurtlarda barınmak isteyen üniversite öğrencileri için başvuru süreci 3 Eylül’de başladı. KYK İl Müdürü Faruk Şahin, il genelinde 5 bin 258’i devlet, bin 729’u özel olmak üzere toplam 6 bin 985 kişilik yurt kapasitesi bulunduğunu açıkladı. Kırşehir Kervansaray Yurt Müdürü Faruk Şahin, Ahi Evran Üniversitesi’ne gelen öğrencilerin bu yıl da ciddi bir anlamda yurt sorunu yaşamayacaklarını bildirdi. Faruk Şahin’in verdiği bilgiye göre, Kırşehir’de 5 bin 258’i devlet, bin 729’u özel olmak üzere toplam 6 bin 985 kişilik yurt kapasitesi bulunuyor. Ayrıca Türkiye Cumhuriyetlerinden gelen 8 öğrenci de bu yurtlarda barınıyor. Çiçekdağı yurdunda 345 kişilik yurt inşaatının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde teslim edildiği ve tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. Mucur’daki yurtların kapasitesi ise 344 kişilik. Geçici kabulü yapılan yurda bu yıl ilk kez öğrenci kabul edileceği öğrenildi. Kırşehir Kredi ve Yurtlar Kurumu Kırşehir İl Müdürü Faruk Şahin, Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu Kırşehir İl Müdürlüğü'ne ilköğretim mezunu 3 daimi işçi alımı yapılacağını açıkladı. Eski hükümlü daimi istihdamına ilişkin yaptığı açıklamada Faruk Şahin alımlar çerçevesinde 2 erkek 1 kadın daimi işçi istihdam edileceğini bildirirken, Çalışma ve İş Kurumu Kırşehir İl Müdürlüğü tarafından yine KYK Kırşehir İl Müdürlüğü'ne ilköğretim mezunu 3 erkek engelli ve 2 kadın engelli olmak üzere toplamda 5 engelli daimi işçi alınacağını bildirdi.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR