Mucur Gazetesi
HV
24 NİSAN Çarşamba 05:12

Ahi Evran Üniversitesi'nde 2 Bin 664 Yataklı Öğrenci Yurdunun Temeli Atıldı

Ahi Evran Üniversitesi'nde ilkler yaşanmaya devam ediyor. Göreve geldiği günden bu yana öğrenci odaklı birçok projeye imza atan Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2 bin 664 yataklı öğrenci yurdunun temel atma törenini Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ün katılımı ile gerçekleştirdi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 09-10-2017 10:13   Güncelleme : 09-10-2017 10:13
Ahi Evran Üniversitesi'nde 2 Bin 664 Yataklı Öğrenci Yurdunun Temeli Atıldı

    Ahi Evran Üniversitesi'nde ilkler yaşanmaya devam ediyor. Göreve geldiği günden bu yana öğrenci odaklı birçok projeye imza atan Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2 bin 664 yataklı öğrenci yurdunun temel atma törenini Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ün katılımı ile gerçekleştirdi.
    6 Ekim 2017 tarihinde Ahi Evran Üniversitesi nizamiye girişindeki inşaat alanında gerçekleşen temel atma törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Ahi Evran Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Rüştü Yeşil, Kırşehir Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Faruk Şahin, ilimiz hayırseverlerinden Muzaffer Marşap ile akademik ve idari personel de katıldı.
2 Bin 664 yataklı öğrenci yurdunun temel atma töreni Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Personeli Özgür Uysal'ın Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.
     Rektör Karakaya: “Yapılacak Yurt ile Birlikte Üniversitemize, İlimize ve Ülkemize Katkı Sağlayacağız” 
Kur'an-ı Kerim Tilavetinin ardından temel atma töreninin açılış konuşmasını öğrenci odaklı çalışmalarıyla Ahi Evran Üniversitesi'ne yeni bir vizyon kazandıran Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya yaptı. Rektör Karakaya, göreve geldiği günden bu yana üniversitenin ihtiyacı olan derslikler, sosyal alan ve barınma gibi ihtiyaçların karşılanmasına dair planlar yaptıklarını söyleyerek derslik ihtiyacını Ahi Evran Üniversitesi'ne yapılan fakülte binaları ile giderdiklerini dile getirdi. Öğrencilerin barınma ihtiyaçlarına da temelini atacakları 2 bin 664 yataklı öğrenci yurdu ile çözüm ürettiklerini söyleyen Prof. Dr. Vatan Karakaya, kampüs içerisinde yapılacak çevre düzenlemesi ile de kampüs alanına yeni bir çehre kazandıracaklarını ifade etti. Yurt inşaatı ve sosyal tesisinin bitmesiyle üniversitemizde yüzde 400 oranında kapalı alan büyümesi gerçekleşeceğini ifade eden Rektör Karakaya, böylelikle öğrencilerin hem eğitim hem sosyal tesis ihtiyaçlarının da karşılanacağını belirtti. 28 dönümlük inşaat sahasının yap-işlet-devret modeli ile yapıldığını vurgulayan Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yıllık 300 bin sabit gelir elde edilmesi planlanan yurdun aynı zamanda ilimiz için bir istihdam alanı oluşturacağını ifade etti. Rektör Karakaya, “Üniversitemizde yapılan inşaat faaliyetleri ile üniversitemize, ilimize ve ülkemize katkı sağlamayı düşünüyoruz. 2 Bin 664 yataklı öğrenci yurdu ile Kırşehir'e çok yönlü istihdam alanı da açmış olacağız.” dedi.
 Rektör Karakaya: “Yurt İnşaatı 11 Şubat 2018 Tarihinde Bitmiş Olacak” 
    Yurt inşaatının teslim tarihi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Rektör Karakaya, 5 Mayıs 2018 tarihinde bitirilmesi öngörülen yurt inşaatının akademik yılın ikinci yarısına yetişmesi konusunda yüklenici firmadan istekte bulundu. Konuşması sırasında firma sahibini sahneye davet eden Rektör Karakaya, firma sahibinden inşaatın 11 Şubat 2018 tarihinde tamamlanarak teslim alınması sözünü aldı.
    Konuşmasında Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesine hibe olarak fakülte binasının da yapılacağının müjdesini veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, ilerleyen dönemlerde üniversitemizin gelişerek daha da büyüyeceğini söyledi. Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi binasının yapımı ile sosyal donatıya da sahip olunacağını vurgulayan Rektör Karakaya, “Üniversitemizde yapılan tüm proje ve faaliyetleri öğrenciler için yapıyoruz. Öğrenciler bizim geleceğimiz, umudumuzdur, ne yapıyorsak onlar için yapıyoruz.” dedi.
 Rektör Karakaya: “Sayın Valimize Bize Verdiği Desteklerden Dolayı Teşekkür Ediyorum”
    Yapılan proje ve çalışmalarla öğrencilerin ve çalışanların ihtiyaçlarının karşılanmasını umduğunu dile getiren Prof. Dr. Vatan Karakaya, “Umarım öğrencilerimiz ve çalışanla-rımız Ahi Evran Üniversite-sinde olmaktan mutlu olurlar.” Dedi.Konuşmasının sonunda üniversitemize her fırsatta destek veren Kırşehir Valisi Necati Şentürk'e teşekkür eden Rektör Karakaya, 2 bin 664 yataklı öğrenci yurdunun üniversitemize ve ilimize hayırlı olmasını diledi. 
 Vali Şentürk: “Ahi Evran Üniversitesi En Güzel Üniversitelerden Biri Olacak”
     Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya'nın konuşmasının ardından Kırşehir Valisi Necati Şentürk bir konuşma yaptı. Şentürk konuşmasında, 2 bin 664 yataklı öğrenci yurdunun üniversitemize hayırlı olmasını diledi. Vali Şentürk, “Dünyada mekan ahirette iman” sözleriyle sağlıklı ve verimli bir eğitim gerçekleşmesi için öğrenci yurtlarına ihtiyaç olduğunu vurguladı.
 Vali Şentürk: “Rektör Karakaya Ahi Evran Üniversitesini 4 Kat Büyüttü”
     Konuşmasında Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya'ya da teşekkür eden Vali Şentürk, Rektör Karakaya'nın üniversitemizi 4 kat büyüttüğünü söyledi. Ahi Evran Üniversitesi'nin 10 yıl içinde gelişip büyüyerek ülkemizdeki en güzel üniversitelerden biri olacağına inandığını söyleyen Vali Necati Şentürk, “Rektörümüzü tebrik ediyorum, üniversitemizin büyümesinde çok büyük katkıları var, benim de desteğimle inşallah üniversitemiz gözde üniversitelerden biri olacak.” dedi. Vali Şentürk konuşmasına şöyle devam etti: “Normalde bu yurdun merkezde olmasını çok istediler. Ama ben yurdun özellikle kampüs içerisinde olmasından yanayım. Çünkü öğrenciler için en anlamlısı bu şekilde olur. Öğrenciler için kolaylık nasıl olacaksa biz onun yanındayız. Öğrenci yurdu ilimize ve üniversitemize hayırlı olsun.”
Konuşmaların ardından Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve Vali Necati Şentürk yurt inşaatının temel atma işlemini gerçekleştirdi.

Haber: Haber Merkezi

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR