Mucur Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 23:42

Karacakurtlar Türkmen Şöleni, 15 Temmuz'da

Karacakurtlar Meydana iniyor, şenlik günü, 15-16 Temmuz tarihlerinde Mucur'da düzenlenecek.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 16-06-2017 08:59   Güncelleme : 16-06-2017 08:59
Karacakurtlar Türkmen Şöleni, 15 Temmuz'da

         6. Geleneksel Karacakurt Türkmen Şöleni, 15-16 Temmuz tarihlerinde Mucur'da düzenlenecek. Türkmenlerin hayatının ve kültürlerinin anlatılacağı şölende eski yöresel oyunların yanı sıra çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
         Karacakurt derneği  şölen ile ilgili hazırlıklar devam ederken, Kutlama Komitesi adına açıklamalarda bulunan Karacakurt Köyleri Türkmen Dernek Başkanı Serdar Güneş, "Derneğimiz, 2004 yılında kuruldu. 5 yıldır Karacakurt Türkmen Şöleni tertip ediyoruz. Bu yıl altıncısı kutlayacağımız şölenimize büyük ilgi olacağına inanıyorum. 
Düzenlediğimiz şölenler, Türk adet ve geleneklerinin yaşatılmasında, birlik ve beraberliklerin sürdürülmesinde önemli rol oynamaktadır. Türk kültürünün, örf, adet, gelenek ve göreneklerini gelecek nesillere aktarılması için çalışıyoruz" dedi.
         Güneş, açıklamasında, “Anadolu coğrafyası, kültürlerin etkileşiminin fazla olduğu ama aşiretlerin kendi kültürlerini asla kaybetmediği bir bölge, bizler bu bilinç ile öz kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak adına bu tür organizasyonlar da ailelerimiz arasında bağlarımızı güçlendirerek kendi kültürümüzü çocuklarımızın da bilmesini sağlamaya çalışmaktayız. Siyasi ideolojilerin değil, kültürün ve Türkmen aşiretlerinin yaşantılarının bilinmesini önemsiyoruz. Kültürünü bilmeyen toplumların yok olmaya başladıkları inancından hareket ederek yaşamakta olduğumuz kültürümüzü çocuklarımızın teknolojik gelişmelerle birlikte harmanlamasını sağlamak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haber: Sümeyye Kılıç

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR