Mucur Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 14:55

Mucurlu gençlerden Suriyeliler için 'Askıda Giysi' projesi

Mucur Gençlik Merkezi gönüllü gençleri 'Askıda Giysi' projesi kapsamında derlediği kıyafetleri Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 23-03-2017 09:33   Güncelleme : 23-03-2017 09:42
Mucurlu gençlerden Suriyeliler için 'Askıda Giysi' projesi

        Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Merkezleri aracılığı ile 81 ilde uyguladığı 'Askıda Giysi' projesi Kırşehir'de il merkezi ve ilçelerde devam ediyor.
     Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü' ne (GHSİM) bağlı Mucur Gençlik Merkezi üyesi gönüllü gençleri, 'Askıda Giysi' projesi kapsamında derlediği kıyafetleri Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
     Ayrıca Mucur Gençlik Merkezi'n de hazırlanan yardım ve gıda paketleri gönüllü gençler ile birlikte paketlenip hazırlanarak Suriyeli ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
Proje amacı
     Sosyal dayanışmanın bir örneği olarak yıl boyunca devam ettirilmesi düşünülen proje ile israfın önüne geçilmesi planlanıyor.
Tamamen gençlerin gönüllük esasına dayanan proje hiç bir maddi karşılık beklemeksizin yürütülüyor. Projeye göre gençlik merkezine kurulan askıya gençler kullanmadıkları kıyafetlerini temiz bir şekilde asarak ihtiyaç sahibi bir diğer gencin faydalanması için imkan sağlıyor.
Projenin tanıtımı ve askıya giysi taraması yapılması amacıyla gönüllüler ile birlikte okullarda tanıtım yapılıyor ve kıyafetlerini vermek isteyen öğrencilerden giysiler toplanıyor. Sonra ki süreçte ise gönüllü gençler ile birlikte toplanılan giysilerin ayrışması ve temizliği yapılıyor. Temizlenen giysiler askıya asılır hale getirilip ve asılıyor. Projenin son aşamasında askıya asılan giysiler için ihtiyaç sahibi gençlerin bulunması noktasında yine gönüllü gençler ön plana çıkıyor. Gönüllü gençler kıyafete ihtiyacı olan gençleri buluyor. Ardından askıdaki kıyafet ihtiyaç sahibi gence veriliyor. İhtiyaç sahibi gençlere kıyafet vermek için gerçekleştirilen askıda giysi projesinin asıl amacı ise gençlerin kazanılması. Her göllü genç ihtiyacını giderdiği bir genci kazanıp onunla gönül bağı kuruyor. Böylece Gençlik Merkezleri ailesinin büyütülerek daha çok gönül köprüsü kurması hedefleniyor.

Kaynak: Mucur Gazetesi

mucurmucur habermucur haberleri,

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR