Mucur Gazetesi
HV
24 NİSAN Çarşamba 03:01

Mucur İçin Bir Araya Geldiler ve Projeleri ortaya Koydular

İlçemiz Belediye Başkanı Ali Şahin, Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Hacı Turan ve Mikail Arslan bir araya geldiler, Mucur İçin kolları sıvadılar

YEREL
Giriş Tarihi : 06-06-2016 09:00   Güncelleme : 06-06-2016 09:00
Mucur İçin Bir Araya Geldiler ve Projeleri ortaya Koydular

   Karacakurt Türkmen şenliğinde konuşan Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Hacı Turan, “ilerleyen günlerde Belediye Başkanımızla birlikte vekillerimize gideceğiz ve Mucur için neler yapılması gerektiğini konuşacağız” demişti.
    Geçtiğimiz hafta Salı günü Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, Hacı Turan ve Mikail Arslan Mecliste bir araya geldiler. Mucur için yapılması gerekenler masaya yatırıldı. Gazetemizin sahibi Sait Uyar'ında bulunduğu toplantı ilçemiz için çok verimli geçti. 
  1 Kasım seçimlerinde Mikail Arslan'ın söz verdiği projeler ve Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin projeleri bir araya getirildi ve ilk adım olarak Mucur Köme alanı düşünüldü. Bunun yanında Mucur Belediye Binası, Kentsel yenilenme, Atık Su tesisi, Mucur Şebeke suyu boru hattının değişimi, Mucur mobese siste-minin yenilenmesi, Kaymakamlık binası, Ahi Konağı, Yer altı şehirlerinin turiz-me kazandırılması, Şeyh Hamza Türbesinin bakım onarımı ve TOKİ masaya yatırıldı. Masaya yatırılan konuların bir çoğu için ilk adımların atıldığı ve en kısa zamanda hayata geçirileceği konusunda anlaşılmaya varıldı. 
    İlçemizin en güzel yerlerinden biri olan köme alanına komple spor tesisi yapılacak. Bunun için proje çizimi yapılacak ve bu yıl içinde başlanılacak. Bunun için İlçemizin evladı Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Hacı Turan projeyi bizzat kendisi takip edecek ve işi hızlandıracak. Bir çok bakanlıktan destek alınılacak ve proje bittiğinde işletmesi Mucur Belediyesine verilecek.
   Mucur Belediye binası için bir çok adım atılmış durumda. Projesi ve yapılacak yeri belli. Mikail Arslan bu konu ile bizzat alakadar ve en kısa zamanda bu işin biteceğini bildirdi.
   Mucur'un ne kadar çarpık bir yerleşkesi-nin olduğunu bilen Ali Şahin bu konuyu Mikail Arslan'la paylaştı. Mikail Arslan'da bunun için bir çalışma yapılmasını istedi ve bu konunun da çözülmesi için gerekeni yapacağını söyledi.  Bunun için ilk adım olarak pilot bir yer belirlenecek ve çalışmalar ondan sonra hızlanacak. 
   Atık su tesisi kurmak için neredeyse tüm adımlar atılmış durumda. Bunun için İller Bankası ile yazışmalar devam ediyor. Yazışmalar neticelendiğinde ilçemizde atık su tesisi kurulacak. Bunun içinde Mikail Arslan İller bankasında yazışmaları hızlandıracağını bildirdi. 
   Mucur'un en büyük sorunlarından biri haline gelen su şebekesi içinde ciddi çalışmalar devam ediyor. Neredeyse ilçemizde her vatandaşımızın şikayet ettiği bu konuda masaya yatırıldı. Mikail Arslan'da bu konunun ciddi bir konu olduğunu ve en kısa zamanda çözüme ulaştırılması gerektiğini düşündüğünü söyledi. Bu konu için çalışmalar ilçemize gelecek olan doğalgaz ile birlikte başlanılacak. Bu yıl içinde yapılan yolların tekrardan bozulacağını düşünen Şahin, doğalgaz boru hatları döşenirken şebeke suyu boru hattının da değiştirilmesinin en mantıklı çözüm olacağını bildirdi. Bunun için ilçemize doğalgaz boru hattının döşendiği zaman çalışmalar başlayacak. Doğalgaz çalışmaları da bu yıl başlanılacak ve 2017'de kullanıma başlanılacağı öğrenildi.
    İlçemizde en büyük eksiklerden bir tanesi olan Mobese sistemi içinde çalışmalar başladı. Girişler çıkış-lar ve alanları gören her yere mobese kameraları kurulacak ve ilçemizde emniyet daha iyi sağlanılacak.  
   Diğer projeler içinde yapılacak olan durum-ları ve projelerin ne aşamada olduğunu diğer sayımızda yazacağız…

AdminAdmin

YORUMLAR
murut 8 yıl önce
bence elbirliğiyle mucurumuza güzel hizmetler getirme zamanı bu konuların arasında terminal da olmalı güzel bir park sosyal alanlar yapılmalı şimdiden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum
ÇOK OKUNANLAR