Mucur Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 13:15

Mucur'da Şeyh Edebali ve Mucur Anadolu Lisesinden Büyük Başarı

İlçemiz Şeyh Edebali ve Mucur Anadolu Lisesi başarıdan, başarıya koşmaya devam ediyor. Son sınavlarda büyük bir yükseliş gösteren okullarımın Müdürü Tamer Güzel başarının sırrını anlattı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 05-04-2016 08:45   Güncelleme : 05-04-2016 09:06
Mucur'da Şeyh Edebali ve Mucur Anadolu Lisesinden Büyük Başarı

İlçemizde aynı binada eğitim gören iki farklı okulun tek müdürü Tamer Güzel üniversite sınavlarında yakalanan başarıda okullarında açtıkları kursların büyük payı olduğunu söyledi.
Mucur Anadolu Lisesi ve Şeyh Edebali Lisesi okul müdür Tamer Güzel, “Başarının kaynağı öğretmen arkadaşlarımızdan temizlik görevlimize kadar beraber oluşturduğumuz bir sistemin sonucu, iki farklı okulda hepimizde aynı yöne bakıyoruz. Böyle olunca da beklenenin üzerinde başarı geliyor.” dedi.
Okula idareci olarak atandığı günden beri ‘hakka hizmet’in halka hizmet’ olduğunu anlatmaya çalıştığını ifade eden müdür Güzel, “Temel amacım Mucurlu birisi olarak okullarımızı en iyi noktaya getirmek. Bir ilçe okulu olarak Kırşehir’in en iyi liselerinden birisi olmasını sağlamak. Birkaç yıldır yakaladığımız başarılar var. Hem Şeyh Edebali hem de Anadolu lisesi ilçemizin gururu oldu.” diye konuştu.
Başarıda en büyük anahtarlarının paydaşları ile yaptıkları istişare olduğunu söyleyen okul müdürü Tamer Güzel başarıda ki nedenleri şöyle anlattı:
“Ben anlayışını yıkarak hangi yöne kim bakıyorsa hepimiz aynı noktaya odaklanarak kurum içerisinde ki iletişimi kuvvetlendirdik. Okullarımızın geçen yılda üniversite sınavlarında yaptığı dereceler vardı. İl Milli Eğitim Müdürümüz Osman Elmalı’nın da tavsiyeleri ile okulda kurs açtık. Öğretmen arkadaşlarımızda özel hayatlarından feragat ederek çocuklarımızın gelişimlerine katkı sundu. Liselerimizde eğitim gören çocuklarımızın annesi, babası, öğretmeni her şeyleri bizleriz. Yaptığımız istişareyle açtığımız 13 şube ile yetiştirme kurslarına başladık. Açtığımız kurslarımıza öğrencilerimizden katılım oranı yüzde 80 oranında oldu. Kurslarda öğrencilerimizin özellikle de özel ders alma imkanı olmayan çocuklarımızın eksiklerini gidermeye çalıştık. Mesai arkadaşlarımız sanki özel okulda öğretmen gibi mesai yaptılar. Öğrencilerimizin de aileleri ile yaptığımız görüşmeler de çocuklarımız hakkında bilgi sahibi olmamızı ve koordineyi daha iyi sağlamamızı yaptırdı. Üniversite sınavlarında Kırşehir’de 5. Anadolu liseleri arasında ise 3.’lük elde ettik. Şeyh Edebali Anadolu lisemiz ise ciddi bir atılım göstererek devlet liseleri içerisinde ise altıncı sırada yer aldı. Okulumuz adına bu başarının oluşmasında emeği geçen Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı’ya verdiği destek ve cesaretlendirme adına teşekkür ederim.”

AdminAdmin

YORUMLAR
Yakup güzel 8 yıl önce
Başarının devamını diliyorum ...
ÇOK OKUNANLAR