Mucur Gazetesi
HV
24 NİSAN Çarşamba 19:53

AÖF sınav sonuçları açıklandı

23-24 Ocak tarihinde yapılan AÖF dönem sonu sınavlarının sonuçları az önce açıklandı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 12-02-2016 12:22   Güncelleme : 12-02-2016 12:22
AÖF sınav sonuçları açıklandı

   Yediden yetmişe vatandaşların katılımının bulunduğu Açık Öğretim Fakültesinin sınavı yapılmıştır. Ocak ayının son hafta sonu gerçekleştirilen bu sınava Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlanmıştır. Her birey çeşitli nedenlerden dolayı girmek istediği bu sınavlar ile bir bölüm bitirebilme şansına sahip olabilmişlerdir. Çeşitli nedenlerle lisans eğitimi alamayan vatandaşların ya da kendini hala geliştirmek isteyen vatandaşların başvurduğu Açık Öğretim Fakülteleri her yıl çok sayıda adaylarını almaktadır. Ülkemizde bulunan üç üniversite bu kapsamda vatandaşlara hizmetini sunmaktadır. İstanbul Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi olmak üzere; İstanbul, Eskişehir ve Erzurum şehirlerinde bulunan bu üniversiteler üniversite diploması almanızı sağlamıştır.

   Son dönemlerde oldukça popülerleşen bu sistem ile iş bulma ümidi vatandaşlar tarafından arttırılmaktadır. Çünkü artık ne yazık ki tek bir diplomaya sahip olan bireyler bile çok güç iş bulmaktadır. Bu yönden şansını arttırmak isteyen pek çok aday da açıktan kendi bölümüne yakın bir bölüm okuyarak kendini geliştirip iki diplomaya sahip olmak ister. Bir dönem içerisinde aynı üniversitede normal öğrenim gören öğrenciler gibi iki kez sınava tabi tutulurlar. İlk sınav olan vize sınavı kasım ayı içerisinde yapılmış ve de sonuçları açıklanmıştır. Final sınavı olarak adlandırılan Açık Öğretim son sınavı ise 2016’nın ilk ayı olan Ocak ayında yapılmıştır. Adayların katılımı ile tamamlanan sınav artık sona ermiştir.

   Adayları terleten o sıkıntılı sınav günleri artık bitmiş, geride kalmıştır. Şimdi ise tüm gözler sınavın sonuçlarına çevrilmiştir. Biten stresli günün ardından her aday final sonucunu merak etmektedir. En az sınav stresi kadar bu sonuçlarda heyecanla beklenir. Artık hızla gelişen ve büyüyen teknolojik gelişmeler sayesinde bizler sınava girdikten sonra aylarca, haftalarca beklemeyiz. Çünkü ülkemizde ciddi anlamda gelişen ve büyüyen bir teknoloji alt yapısı vardır. Bu sistem sayesinde sınav sonuçları hızla okunmaya başlanmıştır. Ancak tabi ki her adayın sonucu okunmadığı için hepsi bir günde açıklanır. Merakla beklenen AÖF sınav sonuçları çok kısa bir zaman dilimi içinde açıklanacağı yetkili görevliler tarafından bildirilmiştir. Sınav olduktan iki hafta sonrasında ise sınav sonuçlarının açıklanacağı vatandaşlara duyurulmuştur. Böylece hızla büyüyen ülkemiz sayesinde bizler çok fazla beklemeden sabırsızlıkla beklediğimiz sınavın sonuçlarına ulaşabilir.

   Sınav sonuçları açıklandığında adaylar sonuçlarını yine gelişen teknolojik gelişmeleri kullanarak öğrenebilirler. Gelişen internet sistemi ile vatandaşların internete olan erişimi bir hali kolaylaşmıştır. Bu nedenle her ortamda kolaylıkla kullanılabilen internet sistemi bizlerin hayatını oldukça kolaylaştırmayı başarmıştır. Bu nedenle cep telefonlarımız ile bile internete erişimimizi sağlayabiliriz. Böylece sonuçlar açıklandığında nerede olursak olalım bizler kolayca sonucumuzu öğrenebiliriz. Aday öğrenci girişi için bizlere verilen şifrelerle ve de T.C. kimlik numaramız ile sınav sonuçları açıklandığında Açık Öğretim Fakültesi Sınav Sonuç Açıklama Sistemine giriş yapabiliriz. Böylece kolayca sınavımızın sonucunu öğrenebiliriz.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR