Mucur Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 13:30

Engelli kimse kalmayacak

Mucur Meslek Yüksekokulunda anlamlı programda öğrenciler hem düşündü hem güldü

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 14-12-2015 14:45   Güncelleme : 14-12-2015 14:45
Engelli kimse kalmayacak

Engelli kimse kalmayacak

Mucur Meslek Yüksekokulunda  anlamlı programda öğrenciler hem düşündü hem güldü

    Gülsem Engelliler Tiyatro Grubu’ndan Ayhan Yarıcı ve Türkiye’nin Pop Star Yarışması vasıtasıyla tanıdığı Serkül Kan, Mucur Meslek Yüksekokulunda gösteri yaptılar.

    Mucur Meslek Yüksekokulunda engelliler ile ilgili toplumsal farkındalığı arttırmak için çalışmalar sürdürülüyor.

   Engelsiz üniversite misyonuyla hareket ederek engelli öğrencilerin ve personelin yaşamını kolaylaştırmak için adımlar atan Ahi Evran Üniversitesi, bu kez de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenliyor.

   Engellilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla düzenlenen ve 3 gün sürecek olan etkinliklerin ikincisi 10 Aralık’ta Mucur Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gülsem Engelliler Tiyatro Grubu’ndan Ayhan Yarıcı ve Türkiye’nin Pop Star Yarışması vasıtasıyla tanıdığı Serkül Kan, Ahi Evran Üniversitesi’ne gelerek çeşitli etkinlikler yaptılar.

    İlk olarak sahne alan Serkül Kan, şarkılar söyledi. Serkül Kan'ın ardından sahneye Ayhan Yarıcı çıktı.

Engellilik durumunu kabullenme ve bu durumla başa çıkma yollarını esprili bir dille anlatan Yarıcı, “Başa gelince keyfinin çıkarılması gerekiyor” yorumunu yaptı.

Ayhan Yarıcı, sözlerini şöyle devam etti.

   “Herkesin kendine bir engelli arkadaş edinmesini tavsiye ediyorum. Bu arkadaşlığın değerini şu anda değil 5 yıl sonra diğer arkadaşlarınızdan daha olgun daha hassas ve daha duyarlı olduğunuzda anlayacaksınız. Çünkü engelli bir arkadaşınızın olması sorumluluk istiyor, olgun düşünce istiyor, bazı şeyleri ondan önce düşünmeniz gerekiyor ki bu da sizin bir kat daha olgunlaşmanızı sağlıyor.”  

   Ayhan Yarıcı’nın şovunun ardından Pop Star Serkül Kan’ın verdiği mini konser ile Mucur Meslek Yüksekokulunda Konferans Salonu’ndaki etkinlik sona erdi.

 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR