Mucur Gazetesi
HV
18 NİSAN Perşembe 10:25

Bu Adamlar Kim ve Neden Kırşehir'de Seyfe Gölü Üzerinden Reklam Yapıyorlar?

İlçemiz Seyfe Köyünde bulunan Seyfe Gölü hakkında Kırşehir medyasından sürekli haberler çıkıyor. Yıllardır kurudu, öldü, bitti, yandı yardım yadım diye birileri sürekli gazeteye yazılar veriyor.

DİĞER
Giriş Tarihi : 05-10-2015 09:49   Güncelleme : 05-10-2015 09:49
Bu Adamlar Kim ve Neden Kırşehir'de Seyfe Gölü Üzerinden Reklam Yapıyorlar?

 İlçemiz Seyfe Köyünde bulunan Seyfe Gölü hakkında Kırşehir medyasından sürekli haberler çıkıyor. Yıllardır kurudu, öldü, bitti, yandı yardım yadım diye birileri sürekli gazeteye yazılar veriyor. 

Bu birileri kimler? 

    Kendisini SEYGED dernek başkanı olarak tanıtan Ömer Çetiner denilen şahıs, Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, Seyfe Gölü Koruma Derneği Başkanı Mustafa Yavuz.

   Mustafa Yavuz beyefendi açıklama yapıyor, “Seyfe Kuş Cenneti, Seyfe Toz Cenneti oldu. Suyun tamamen çekildiği Seyfe Gölü'nde şimdi gölden kalkan toz bulutları çevredeki bitki örtüsüne zarar vermeye başladı. Yetkililer, Seyfe Gölü'nün çevresinde bulunan su kuyularının biran önce kapatılması için harekete geçmelidir” diyor. Sen oradaki bitki örtüsünün neler olduğu biliyor musun? Suların çekildiği yerlerde ki çamurlardan mı tos bulutu oluşuyor? Biz size bir şey söyleyelim bu haberlerinizi okuyan köylüler size diyorlar ki "ne bitki örtüsü"  diyorlar ve kıs kıs gülüyorlar. Kuyular derken de Başkan kaç tane var sen sayısını biliyor musun? Hani sen koruma derneğisin ya hani.

Bir başka haber de Ömer Çetiner Seyfe Gölü üzerinden medyatik olmayı eleştirmiş. Yahu sen değil misin asıl medyatik olan? Sen değil misin haberi yaptırırken "Makine Mühendisi" ibaresini ekleten.

   Bu kişileri Mucur'da birisine sorun yolda görse tanımaz. Mucur'da toplantılarda, kutlamalarda, programlarda yani ilçemizin iyisinde kötüsünde görmeniz imkansız. Kırşehir Kent konseyi haricinde ki iki şahıs Mucur derneği olarak kağıt üzerinden görülüyor, ama ilçede varlıkları yok hatta kendi köylüleri tarafından da sürekli eleştirilen kişiler.

   1 Kasım 2015 Perşembe günü çıkan gazetemizin sayısında "Seyfe Gölü Çöl Olmasın" adlı bir haber yayınladık. Bu ve buna benzer bir çok haber haftada en az bir gün Kırşehir gazeteleri tarafından yayınlanıyor. Gazetemiz olarak bu haberi bilinçli bir şekilde yayınladık. Nedeni ise insanlar nasıl kandırılıyor ve kişiler kendi reklamlarını Kırşehir'de bizim ilçemizin Seyfe Gölü üzerinden nasıl yapıyor bir kanıtıdır. Oturdukları yerden havalar az biraz sıcak geçtiği günlerde hemen gazetelere Seyfe Gölü bitti kurudu diye haber attırıp birde habere resimlerini koydurup reklam yapan kişilerin, aslında Seyfe Gölünün umurlarında olmadığının sadece kendi ticari reklamlarını Seyfe Gölü üzerinden yaptıklarını Valimiz  Necati Şentürk, Kaymakamımız Muhammet Önder, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin ve Mucur halkı iyi bilsinler.

   Seyfe gölü madem kurudu, birde haberlerde fotoğraf atsınlar da bizde lafımızı yemiş olalım. Haberlerde kendi fotoğraflarından başka bir fotoğrafları bile yok. Videoyu söylemiyoruz bile. Bunlara Seyfe Gölünün yolu nerde Göle nerden gidilir deseniz bilmezler bile, ama haber yaptırıp kendi reklamlarına iş geldiğinde en güzelini bilirler.

   Gazetemiz olarak ilçemizde sorun veya iyi haberleri her zaman yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.  Bu haberlerin ardından Seyfe Gölüne gittik ve olayı yerinde gördük. Kayseri bölge Müdürlüğünle bizzat Gazetemizin sahibi Sait Uyar görüştü. Biz gördük Seyfe Gölü kurumamış ve mevsimlik olarak suda azalma olmuş. Her sene bu aylarda olması normal olan su çekilmesi veya suların sıcaklar neticesinde buharlaşması normal ve önümüzde ki senede aynısı olacak geçmişte olduğu gibi.

Yetkililer Çare Bulsunlar Diyorlar!

   Bir diğer konuda sürekli diyorlar ki haberlerde yetkililer bir çare bulsun. Kardeşim yetkililer diyor, Bakan çıkıyor diyor Yamula gelecek diye. Siz kimden ne çare bekliyorsunuz bunu da biz size soralım?

  Eminim ki kuyular var  diyecekler, Mucur oradan su içiyor diyecekler vs. artık bu işleri kimse yutmuyor beyler. Bırakın bu reklam kokan hareketlerinizi, bırakın milleti kandırmayı. Hem milleti kandırıyorsunuz hem de İl dışından gelecek kafilelerin ilçemize, köyümüze gelmesine etki ediyorsunuz. Yahu siz ilçeye, köye külliyen zararsınız.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR