Mucur Gazetesi
HV
23 NİSAN Salı 10:42

Kaymakam Arif Yalçın'a Büyük Onur

İlçemiz Kaymakamı Arif Yalçın’a, Belediye Başkanı Ali Şahin’den büyük jest geldi. İlçemiz Milli Egemenlik Caddesine Meclis Kararı İle Kaymakam Arif Yalçın Caddesi İsmi verildi.

DİĞER
Giriş Tarihi : 27-07-2015 09:18   Güncelleme : 27-07-2015 09:18
Kaymakam Arif Yalçın'a Büyük Onur

 İlçemizde 4 yıla yakın Kaymakamlık görevi yapan ve Ataması İçişleri Bakanlığı Göç Daire Başkanlığına çıkan Arif Yalçın'ın adı ölümsüzleştiriliyor.

   İlçemiz Kaymakamlığını yapan Arif Yalçın, ilçemize bir çok projeye imza atmıştı. Bunların başında kuşkusuz Doğalgazı ilçemize kazandırması olmuştu. Kendisi eğitimi için İngiltere olduğu sıralarda Enerji Bakanlığı nüfusu 10 bin ve üstü olan ilçelere doğalgaz getirme hakkı sunmuştu. Buna göre ilçelerde abone sayısının belirli bir kısmının doğalgaz abonesi olma şartı getirilmişti.O dönemde kendisi İngiltere'de olduğu için yerine bakan Kaymakam bu konu ile çok ilgilenmemiş ilçemiz doğalgaz alma hakkını kaçırmıştı. Daha sonrasında ise Bakanlık bir kez daha süreyi uzatmış ve abonelik sayısını da indirmişti. 

   İkinci dönemde ise İlçemiz Kaymakamı Arif Yalçın İngiltere'den dönmüş ve bu konu ile ilgili çalışmalarına başlamıştı. İlçemizde ki her vatandaşla her esnafla neredeyse bire bir görüşmüş, Ankara'da ki derneklerle, İstanbul'da ki derneklerle, ilçemiz odaları ile ve ilçemiz iş adamları ile bire bir görüşerek herkesin abone olmasını sağlamıştı. Günün dolduğunda ise 150 kişi fazlası ile İlçemiz doğalgaz alma hakkını kazanmıştı. Bu konuda ki çalışması ve gayreti taraflı tarafsız her kesim tarafından alkışlanmıştı.

   Sadece bu konu ile değil ilçemizde kısım kısım ağaçlandırma yapmış bunun en büyük örnekleri ise Karşıyaka mahallesinde bulunan stadın etrafı ve 3000 bin fidan kampanyası yapması idi. 

   İlçemize açılacak organize sanayi bölgesinin esnafa ve büyük iş adamlarına açılması için büyük gayret ve çaba harcamış ve şu an gelinen noktanın baş kahramanı olmuştu. 

   İlçemize kazandırdığı büyük işlerden biriside şu an yapımı devam eden huzur evi ve Yüksek Öğrenim öğrenci yurdu. Bununla alakalı ilçemiz iş adamları ile birlikte Ankara'da çalmadık kapı bırakmamış ve sonunda ilçemize huzur evini ve yurdu kazandırmıştı. Bu konu hakkında bir çok yalan haberler çıkmasına rağmen hala bu yatırım ilçemize nasıl ve kim tarafından getirildiği bilinmiyor. İşte biz burada açık ve net şekilde yazıyoruz.

   İlçemizde yerel seçimin çok hararetli geçtiği dönemlerde tarafları sakinleştirmiş, kendisine verilen mülki Amir sıfatının yanında ne kadar büyük bir idareci olduğunu göstermişti. Her kesimi sakinleştirmiş ilçede huzuru ve sükuneti sağlamıştı.

   Özellikle üstünde durduğu bir konu vardı ki bunun için büyük mücadeleler verdi. İlçemiz yol boylarında ki, alkollü mekanlarla mücadele etti. Mekanların kendilerine çeki düzen vermesi için ekibiyle birlikte büyük mücadele verdi ve sonunda kazandı. İlçe vatandaşı bu konuda her zaman sıkıntı olmuş bu yerlerden bir nevi kurtulmuş oldu. Yapılamaz denilen bu işi yaptı ve vatandaşlardan güzel tepkiler  topladı. 

    Her kesimden vatandaşımıza elinden gelen yardımı ve desteği verdi. Kimsenin kalbini kırmadı, mevzuata uymak zorunda olduğu konularda bile vatandaşlarımıza güzel bir dille anlatmaya çalıştı, sabrı ve duruşu ile hep örnek oldu.

    Her zaman ilçemizde birlik ve beraberlik mesajı vermiş her kesimi bir araya getirerek ilçeye büyük örnek olmuştu.

   İlçemiz eğitim ve öğretimine de büyük katkılar sağlamıştı. Bunun en büyük örneklerinden bir tanesi de okulların projeler hazırlaması ve sergiler açması oldu. Bu ilk önce bir okuldan başladı ve bu sene ki eğitim öğretim yılında her okul kendi projelerini ve sergilerini açarak kıyasıya bir rekabet oluşturdu. Öğrencilerin el becerileri geliştiren konular ve zekalarını geliştirecek bir çok projeler ortaya çıktı.

   İlçemizde uzun zamandır yapılmayan sporun durma noktasında olduğu zamanlarda

Kaymakamlık turnuvası düzenlemiş hem ilçede bir hareketlilik sağlamış hem de kurumlar arasında kaynaşmayı sağlamıştı. 

   Gençlik ve Spor Müdürlüğüne büyük önem vermiş ve neredeyse her dönem kurslar açtırmış, kendisinin de katıldığı bir çok turnuva düzenlettirmişti. 

   İlçemizin turizmin gelişmesini her  savunmuş ve bunun için ilçemiz kepez köyünde bulunan kepez yer altı şehrini turizme açtırmış ve buranın ışıklandırmasını bizzat kendi çabaları ile kaymakamlık tarafından yaptırmıştı. Bununla birlikte ilçemiz merkezinde bulunan Yer Altı Şehrinin üstünü düzenlenmesini ve aktif bir hale getirilmesini sağlamıştı. 

   İşte ilçemize 4 yılda verdikleri bunlar olmuştu. Daha unuttuklarımız olabilir ama ilçemiz için büyük hizmetler yapmıştı.

   İlçemiz Belediye Başkanı Ali Şahin Kaymakam Arif Yalçına büyük jest yaptı. Geçen günlerde veda yemeğinde fahri hemşerimiz ilan ettiği Arif Yalçın'a ilçemiz Milli Egemenlik Caddesinin ismini "Kaymakam Arif Yalçın" ismi yaptıklarını açıkladı. Kendisi ile iyi bir çalışma dönemini geride bıraktığını hatırlatan Başkan Şahin ;" Arif Bey ilçemize büyük hizmetler verdi bizde kendisini onurlandırarak Fahri Hemşerimiz ilan ettik ve kendisinin adını ölümsüzleştirdik. İlçemiz Milli Egemenlik Caddesinin adını değiştirerek Kaymakam Arif Yalçın ismini verdik. Kendisine yeni görevinde başarılar dilerim" dedi.

    Kaymakam Arif Yalçın açıklamasında;" Bu bana verilmiş en büyük onur. 4 yıla yaklaşık Mucur'a hizmet ettim. Umarım iyi bir hizmet vermişimdir. Çok iyi dostluklar kurdum. Başkanımız Ali Şahin'e çok teşekkür ederim. Kendisi benim ismimi bir caddeye vermiş. Kendisi ile uzun yıllar çalışma fırsatımız oldu. Kendisine teşekkür ederim" dedi.  Mucur Gazetesi olarak kendisine yeni görev ve görevlerinde başarılar dileriz.

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR