Mucur Gazetesi
HV
23 NİSAN Salı 19:08

Mucur Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde Adamına Göre Kredi!

Mucur Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde yapılanlar gün yüzüne çıkmaya başladı. Kimlere kredi veriliyor? Kimlere kredi verilmiyor? Krediler neden verilmiyor? Hepsi haber detayında...

YAŞAM
Giriş Tarihi : 05-06-2023 09:00   Güncelleme : 05-06-2023 09:43
Mucur Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde Adamına Göre Kredi!

     Mucur Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde bir çok esnafa kredi verilmiyor. Kredi verilen bir çok kişininde esnaflıkla uzaktan yakından ilgisi olmadığı iddia edildi. 

     Geçtiğimiz günlerde  Mucur Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi hakkında haber yapmıştık. Haberimizin ardından bir çok esnafımız bizlere ulaşarak "bana da kredi verilmedi, kredi veririm ama sen basit usulsun sana az bir şey çıkar, sana az kredi verebilirim sen oyunu bana vermedin" diye kredi alamadıklarını gazetemize bildirdiler.

      Mucur esnafının çekmiş olduğu kredilerden sen maaşını alacaksın. Sonra esnaflara sen bana oy vermedin diye kredi vermeyeceksin. Tüm esnaflarımıza buradan sesleniyoruz, bu adam sizin çektiğiniz krediler ile maaş alıyor. Siz şartları yerine getirdiğinizde vermeme gibi bir lüksü yok. İddialara göre, Nakliye açana, esnaf olmayan kişilere kredi veren bu adam, vergi veren, sabah dükkanının kapısı açan, emek veren esnaflara kredi vermiyorum diyor. 

    Bir çok esnaf bu konulardan Mucur Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanını şikayet etti. Şikayetlerin sonunda ise, beni şikayet ettiler sizde kredi çekemiyorsunuz, beni şikayet ettiler fatura getirmeniz gerekiyor, beni şikayet ettiler sana kredi çıkmaz diye kişileri zan altında bırakıyor. Şimdi sen orada oturacaksın, gelen esnafın karşısında bacak bacağa atacaksın, sana şu kadar çıkar, sana şu kadar veririm diye artsilik yapacaksın, iddialara göre yapmadığın usulsuzluk kalmayacak sonra beni şikayet ettiler diye insanları zan altında bırakacaksın. 

   Mucur'un tüm esnafları şunu iyi bilsin ki, bu adamın usulsuzlukleri şikayet edilmiştir. Kimse durduk yere kimseyi şikayet etmemiştir. Mucur Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi kimsenin şahsı malı değildir. Burası devlete baglı bir STK'dır. Kuruluş amacı esnaflara yardım etmektir. Sana veriyorum, sana vermiyorum demek kimsenin hattı değildir. 15-20 bin arası maaş alacaksın esnafların parası ile sonra esnaflara para vermeyeceksin. 

     Nefret ve kin ile bir STK yürütülemez. Hele bu esnafların STK ise asla yürütülemez. Esnaflar pandemide ve sonrasında büyük sıkıntılar çekti. Kurtuluş için de Devlet tarafından kendilere hak verilen,  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinden kredi çekmek istiyorlar ama kredilerini alamıyorlar. 

İddialar Bitmek bilmiyor!

    İddialar o kadar fazla ki hangisini yazalım bizde bilemiyoruz.

    Gazetemiz olarak iddiları yazıyoruz; Bir Pazarcı esnafına, 500 bin veriyor, aynı pazarcı esnafına sen basit usulsun diye 50 bin tl kredi çıkar diyor. Yıllık milyon vergi veren büyük defter olan esnafa sen bana oy vermedin diye 15-20 bin tl kredi çıkar diyor, basit usul nakliye açmış kredi çekmek için, üstüne ticari araç almış krediyi çekince ticari aracı satmış, esnaflıkla alakası olmayan kişiye 500 bin tl kredi veriyor. Kamu oyunun takdirine bırakıyoruz...

  Devletin nasıl kamu zararına uğratılır işte burada bir örneği. Bir çok Esnafın Devlet kamu zararına uğratıldı diye şikatlerini bildirdikleri öğrenildi. Tüm bunların takıpçisi oalcağız.Yazı dizimiz devam edecek.... 

Haber: SAİT UYAR 

AdminAdmin

YORUMLAR
Mükremin yılmaz 11 ay önce
Evet buidialara aynen katılıyorum bunlardan biride benim şahsıma yönelik yapilanlar kredi vermedi sen beni desteklemedin diye devletin esnaflara vermiş olduğu kerediyi kendi cebinden veriyomus gibigöstererek esnafları zor kullanarak kendisine taraf olmayanlara kredi vermeyerek ayni işi yapan tarfı olan esnafa 500 bin verirken diyerine sana bukadar çıkmaz diye otelemektedir adil davranılmamaktadır

Esnafları ayrıştirmak yemin ettirerek oy istemek vedahi birilerinin ekmeğiyle oynamak

ÇOK OKUNANLAR