Mucur Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 10:59

MUCUR'DA BAYRAM HAZIRLIKLARI YOĞUNLAŞTI!..

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-04-2023 11:33
 MUCUR'DA BAYRAM HAZIRLIKLARI YOĞUNLAŞTI!..

ONBİR ayın sultanı Ramazan Bayramı yarın kutlanacak. Mucur’da vatandaşları tatlı bir telaş sardı. Vatandaşlar alışveriş için, Kurum ve kuruluşlar da halkın sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirebilmeleri için hazırlıklarına başladı.

Bugün 29’uncu oruçlarını tutacak olan Mucurlular 21 Nisan Cuma günü Ramazan Bayramı’na kavuşacaklar. Bayram öncesi vatandaşları bayram telaşı sardı. Vatandaşlar bayram hazırlıklarını tamamlamak için çaba sarf ederken, Ramazan ayı dolayısıyla durağan bir dönem geçiren Ahi esnafı, bütün ümitlerini bayram alışverişine bağladılar.

Bayram alışverişine başlayan vatandaş, evlerinde temizlik işleri ile baklava ve börek yapıyor, bir yandan de eksiklerini gidermeye çalışıyor. Kırşehirliler bir yandan da ucuz alışverişin yollarını arıyor.

Mucur’da şeker, çikolata ve lokum fiyatları geçen yıla göre yüzde 100 ile yüzde 150 oranında arttı. Çikolata: 200-300, şeker: 80-100, lokum: 80-120, kolonya 60-81 lira arasında değişiyor.

TATLI FİYATLARI DA EL YAKIYOR

Mucur’da şu an cevizli baklavanın kilosu 130-150 lira arasında değişiyor. Tatlı yapımında kullanılan un, ceviz, fıstık fiyatlarına gelen yüksek orandaki zamların ardından şeker fiyatlarının da çok büyük oranda yükselmesi ile fiyatların arttığını belirten Mucur’da ki tatlıcılar, “Geçen yıllardaki gibi bir satış ve sipariş beklemiyoruz ama yine de bayrama hazırlık yapıyoruz. Halkımızdan gelen siparişleri de dikkate alarak ona göre tatlı ve börek yapacağız” derken, pek çok hanım da kendi elleriyle börek ve tatlı yaparak bayram ziyaretlerine gelecek misafirlerine ikram etmenin hazırlığını yapıyor.

Öte yandan Kırşehir Belediyesi de Ramazan Bayram’ı hazırlıklarına start verdi. Hazırlıklar kapsamında Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalara başlandı. (SÜMEYYE KILIÇ)

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR