Mucur Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 13:56

AK PARTİ’de aday adaylığı süreci başladı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-03-2023 14:20
AK PARTİ’de aday adaylığı süreci başladı

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal,  AK Parti 28. Dönem Milletvekilliği Aday Adaylık başvurusunda uygulanacak usul ve esaslar hakkında bilgi verdi.

Başkan Ünsal “Partimizden aday adaylığı başvuruları 13 Mart Pazartesigünü (basvuru.akparti.org.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda e-başvuru şeklinde resmen başladı. Başvurular 16 Mart Perşembe günü mesai saati bitimine kadar devam edecektir. Aday adayları elektronik ortamda gerekli evrakların tümünü e-başvuru üzerinden yükleyip, başvurusunu tamamladığı belgenin çıktısıyla genel merkezimize ve ya il başkanlığımıza evrakı ıslak imzalı elden teslim ederek başvuru sürecini tamamlamış olacak.  Genel merkezimizin talimatı ile bu başvuru döneminde aidat alınmayacak. Bunun yerine AFAD’ın belirtilen IBAN’larına bağış şeklinde yapılmasına karar verildi. Bağış miktarları, yetişkinler için 20 bin TL, kadınlarımız ve gençlerimiz için 10 bin TL, engellilerimiz için 5 bin TL şeklinde olacak.  Yoğun bir aday adaylık süreci yaşayacağız. Tüm aday adaylarımıza başarılar diliyorum. Allah’ın izniyle 14 Mayıs 2023 seçimlerinde hem cumhurbaşkanlığını hem de Cumhur İttifakı olarak Mecliste çoğunluğu elde ederek rekoru çok daha ileriye taşıyacağız. ” dedi.

Başkan seher Ünsal’ın verdiği bilgiye göre, milletvekili aday adaylarından başvuru sırasında istenecek belgeler şöyle:

1-Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi (Milletvekili adaylığı için olduğu belirtilerek adliyelerden

veya e-Devlet üzerinden),

2-Diploma fotokopisi (Başvuru sırasında, Parti yetkilisi tarafından aslı görülmek suretiyle onaylanacaktır.

3-Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C. Kimlik Numarasını gösterir şekilde),

4-Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge (Askerlik şubesinden veya e-Devlet üzerinden

alınabilir)

5-AFAD’a yapılan bağış dekontu

6- Adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin, ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisini

7-Engellilik oranı % 40 ve üzerinde olan aday adayları ‘Engelli Kimlik Kartı’ veya ‘Sağlık Kurulu Raporu’ fotokopisini ekleyeceklerdir.

8-Özgeçmiş (Zorunlu değildir)

9-Fotoğraf. (HABER MERKEZ)

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR