Mucur Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 15:07

Belediyenin kültür sanat etkinlikleri ilgi görüyor…

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-03-2023 14:19
Belediyenin kültür sanat etkinlikleri ilgi görüyor…

 

 

Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 12 Mart 2023 Pazar günü saat 19:00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde “Ulu Çınar Mehmet Akif Ersoy” adlı oyunu yoğun bir katılımla sahneledi.

Çanakkale Zaferi’nin 108. Yılı nedeniyle 18 Mart 2023 Cumartesi günü Kırşehir Belediyesi Sahne Sanatları Topluluğu tarafından Koreografisini Fazıl Batı’nın yaptığı Çanakkale 1915 adlı gösterim gerçekleştirilecek.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yıldönümü nedeniyle Kırşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun hazırladığı “Ulu Çınar Mehmet Akif Ersoy adlı oyun, 12 Mart 2023 Pazar günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Tiyatro Salonu’nda sahnelendi.

İstiklal Marşı’nın her dizesinin, egemenliği eline alan ve kendi kaderini kendi tayin eden milletimizin sesinin ifadesi olduğunu söyleyen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, esaret ve tutsaklığı kabul etmeyen halkımızın bin bir fedakârlıkla yazdığı destan İstiklal Marşı’mız ile vücut bulduğunun altını çizerek, İstiklal Marşı’nda vatanı işgal edilmiş halkımızın özgürlük ve bağımsızlık haykırışının olduğunu dile getirdi.

17 Mart 2023 Cuma günü de Kırşehir Belediyesi’nin katkılarıyla saat 19:00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde Toker Sanat Tiyatrosu tarafından “Sevgi Bahçesi” adlı Müzikal Çocuk Tiyatrosu sahnelenecek.

Çanakkale Zaferi’nin 108. Yılı nedeniyle 18 Mart 2023 Cumartesi günü ise Kırşehir Belediyesi Sahne Sanatları Topluluğu tarafından Koreografisini Fazıl Batı’nın yaptığı Çanakkale 1915 adlı gösterim gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Şanlı tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale’de düşmanı durduran askerlerimiz, sayısal gücün ve teknolojik donanımın savaş kazanmaya yetmeyeceğini, tüm dünyaya göstermiştir. Tüm dünya ulusları Çanakkale’de, Anadolu halkının bağımsızlığa olan inancını, azmini, cesaretini ve şefkatini görmüş ve takdir etmiştir” diyerek, tüm Kırşehirli hemşehrilerimizi 18 Mart 2023 Cumartesi günü saat 19:30’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’ndeki sunuma davet etti. (HABER MERKEZİ)

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR