Mucur Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 02:59

"Uzman Eller Projeleri" için başvurular başladı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-03-2023 09:57

        Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığınca 81 ilde yürütülen "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projeleri" 2023 yılı başvuruları başladı.

                Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinde değişiklik yapılan düzenlemeleri içeren 6691 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı 14 Ocak 2022 tarihli ve 32073 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Uzman Eller Projeleri ile tüm Türkiye'de; kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokullarından mezunların uyguladıkları projelere 100 bin Türk Lirasına kadar hibe desteği veriliyordu.

Yapılan yeni düzenlemeler ile; projelerin sürdürülebilirliğini ve kırsal kalkınmaya katkısını artırmak amacıyla hibe tutarı %150'lik artışla 250 bin Türk Lirasına çıkarıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanmış olan "Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü" kapsamında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullarından mezunlar da Proje kapsamına alındı. Kapsam dâhilindeki lise mezunlarına da iş ve istihdam imkânı doğdu.

Başvurular 01.03.2023 tarihinde başladı ve 08.05.2023 tarihi saat 23.59 da sona erecek

Başvurular e-devlet girişi ile uzman eller web sitesi üzerinden istenen bilgi girişi ve belgelerin yüklenmesi ile yapılacak.

Uzman Eller Projeleri ile ilgili gelişmeleri Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından takip edebilecek. (HABER MERKEZİ)

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR