Mucur Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 12:22

“Tüm imkanlarımızı depremzedeler için seferber ediyoruz”

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-02-2023 15:56
 “Tüm imkanlarımızı  depremzedeler için  seferber ediyoruz”

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen deprem afeti sonrasında Kırşehir’de yürütülen çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunuldu.

Kırşehir Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, konuşmasına, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar, ailelerine de sabırlar dileyerek başladı.

Ülkemizin başına gelen bu büyük felaketi el birliği içerisinde atlatmak üzere başlatılan yardım kampanyasına Kırşehirlilerin büyük ilgi gösterdiğini belirten Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, “Devletimiz afet bölgesinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla, STK’lar ve gönüllüleriyle yoğun bir mücadele içerisindedir. Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen deprem sonrasında oluşan yaraları sarmak üzere Kırşehir’de Valilik olarak bir yardım kampanyası başlattık. Kırşehirlilerin büyük ilgi gösterdiği kampanyada toplanan yardımları afet bölgelerine gönderdik. İlimize gelen depremzedelerin de konaklama, barınma ve diğer tüm ihtiyaçlarının karşılanması yönünde titizlikle hareket ederek çalışıyoruz. İlimize gelen depremzedeleri AFAD İl Müdürlüğümüzde kayıt altına alarak yerleştirilmesi ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere sistemimizi kurduk. Deprem bölgesine yakınlığı ve geçiş üzerinde olması nedeniyle Kırşehir’imize 3 binin üzerinde depremzede gelmiş durumda. Bizler de ilimizin tüm imkânlarını seferber ederek bu vatandaşlarımıza ev sahipliği yapmanın, onlara kucak açmanın, yaralarını hafifletmenin gayretindeyiz. İlimizdeki sağlık kurumlarında 58 depremzedenin tedavisi devam etmekte olup, toplamda 463 kişinin tedavisi yapılmıştır. Yoğun bakımda ise şu an itibariyle 12 hastamız yer almaktadır. Ayrıca, hastanemizde 1 adet doğum gerçekleşmiştir; bebeğimize sağlıklı ömürler diliyorum.” dedi.

Kırşehir’de toplanan yardımları deprem bölgesine büyük bir titizlik içerisinde ulaştırdıklarını ifade eden Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, “İlimizden bu saat itibari ile 201 adet tır, 127 adet kamyon, 267 de binek araç ile yardım malzemelerini deprem bölgelerine gönderdik. İlimize gelen depremzedelerin imkânlar ölçüsünde kamu misafirhaneleri, yurtlarımız ve otellere yerleştirilmelerini sağladık. Yemek, giyim ve kişisel ihtiyaç malzemelerini veriyoruz, ayrıca bu vatandaşlarımızı sağlık taramasından da geçiriyoruz. Kırşehir Ahi Evran Üniversitemiz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce depremzedelere psikolojik ve sosyal destek verilmektedir. Deprem bölgesine yardım toplama kampanyası devam ederken, ilimize gelen depremzedelere en iyi fırsatı sunarak yaralarının sarılmasına yardımcı olarak katkıda bulunmak üzere çalışmalarımızı yürütmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Yardım seferberliğinin devam ettiğini belirten Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, “İlimize konaklama için gelen afetzedelere verilmek üzere gıda kolilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Gıda ve hijyen malzemelerinde yardımları Valiliğimizin sosyal medya hesaplarında yayınlanan öncelikler listesine göre yapmakta fayda var. Ayrıca kadın, erkek ve çocuk olmak üzere ayakkabı, bot ve kışlık kıyafete de ihtiyaç duyulmaktadır. Yardım toplama yeri yine Aşıkpaşa Kapalı Spor Salonudur.” sözlerine yer verdi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen basın açıklamasında Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya’nın yanı sıra ilgili kurum amirleri de yer aldı. (HABER MERKEZİ)

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR