Mucur Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 04:16

Umre Yolcuları dualarla kutsal topraklara uğurlandı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-01-2023 09:55
Umre Yolcuları dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Kırşehir'de öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan kafile, yarıyıl tatiline denk gelen 11 günlük 1. Tur umre ile dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2022-2023 yılı umre organizasyonu ile sömestri tatilinde umreye gidecek olan öğrenci, öğretmen ve velilerden oluşan 34 kişilik umreci grubu Kırşehir’den kutsal topraklara uğurlandı.

32 umreci, bir din görevlisi ve bir bayan İrşat görevlisinden oluşan umreci grubu Kırşehir Ahi Evran Camii önünde düzenlenen program ile kutsal topraklara uğurlandı.

Pazar günü öğle namazı sonrası yapılan programa İl Müftüsü Mehmet Yaman, din görevlileri, umre yolcuları ve yakınları katıldı. Uğurlama programında, kutsal topraklara gitmenin heyecanını yaşayan umrecilere kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Yaman; Allah ve Resulünün misafiri olarak yola çıkan umrecilerimizin memleketimize de dua etmelerini, orada vakitlerini iyi değerlendirip ibadetle geçirmelerini istedi. Öğle namazı sonrası dua eden İl Müftü Mehmet Yaman, kutsal topraklarda dua beklediklerini, kendilerine Allah’tan mebrûr umre nasip etmesini ve hayırla gidip memleketlerine salimen dönmelerini istedi. Umrecilerden İslam coğrafyası, memleketimiz, askerlerimiz ve polislerimiz için bol bol dua etmelerini istedi. Uğurlama programında duygusal anlar yaşandı. Umreye giden öğrenciler ve öğrenci velileri dualar ve yakınlarının gözyaşları arasında uğurlandı. (HABER MERKEZİ)

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR