Mucur Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 09:42

Ahi Evran Üniversitesi cezaevleri için düzenlenen kampanyaya destek oldu

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-01-2023 09:21
Ahi Evran Üniversitesi  cezaevleri için düzenlenen  kampanyaya destek oldu

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce hükümlülerin topluma kazandırılmasına destek olunması amacıyla "Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası" başlatıldı.

“Kitap İyileştirir” sloganıyla 11 Ocak 2023 tarihinde Kırşehir Adliye Sarayında düzenlenen programa Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Dadal, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin ve il protokolü katıldı.

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, açılışta yaptığı konuşmada Adalet Bakanlığınca cezaevlerinde kalan hükümlü ve tutuklu tutukluların boş vakitlerini değerlendirmeleri ve topluma entegre olmaları için kütüphaneler yapıldığını ifade etti.

Bu kütüphanelerin ve kitapların sayısı, kalitesi ve çeşidinin arttırılması amacıyla kampanyalar düzenlediğini söyleyen Buhara, toplumun tüm kesimlerini kampanyaya destek olmaya çağırdı. Konuşmaların ardından, protokol üyeleri kurdele keserek, kampanyayı başlattı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’da infaz yasalarının öncelikli amacının hükümlülerin topluma kazandırılması olduğunu ifade ederek, "Bu faaliyetlerin en önemlilerinden biri de kitap bağışı kampanyası. Bu kampanyayla hükümlü arkadaşlarımızın sosyal ve kültürel açıdan topluma kazandırılabilmesi amaçlanmakta. Bizde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak kampanyaya çok sayıda kitap bağışlıyoruz" dedi.

Program sonunda kitap bağışlamak isteyenlerin Kırşehir Adliyesine giderek buradaki standlara kitapları teslim edebilecekleri bildirildi.(HABER MERKEZİ)

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR