Mucur Gazetesi
HV
19 NİSAN Cuma 08:33

Gazeteci Sait Uyar’dan Kaymakam Şahin’e ziyaret

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-01-2023 10:32
Gazeteci Sait Uyar’dan  Kaymakam Şahin’e ziyaret

“Mucur Gazetesi” sahibi ve  “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi'nin ortağı Sait Uyar, yeni yılın son günlerde Mucur’a Kaymakam olarak atanan Osman Şahin'i makamında ziyaret etti.

Gazeteci Sait Uyar, Kaymakam Osman Şahin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve ilçenin sorunlarını dile getirerek başarılar diledi.

Kaymakam Osman Şahin de, gazeteci Sait Uyar’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti.

KAYMAKAM ŞAHİN KİMDİR:

Burdur’da doğdu. İlköğretimini Burdur, Ortaöğretimini ise Isparta da tamamladı. 2015 yılında Antalya Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

2016 yılında yapılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak, 2017 yılında Burdur Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Sırası ile Burdur ilinde il merkez stajını, Konya ilinin Ereğli ilçesi ve Yalova ilinin Armutlu ilçelerinde Kaymakam Refikliği stajını tamamlamasının ardından Çorum’un Laçin ilçesinde 8 ay süreyle Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığında Mülkiye teftiş stajını tamamlamasının ardından yurtdışı dil eğitimi için İngiltere’nin Leicester kentinde bulundu. University of Leicester da 8 ay süreli dil eğitimi aldı. Bu süre zarfında dil eğitiminin yanı sıra  İngiliz eğitim sistemi üzerine bir takım araştırma ve inceleme faaliyetlerinde bulundu. Yurt dışı stajını Londra Büyükelçiliği ve Londra Başkonsolosluğunda tamamladı. 2019 yılında 105. Dönem Kaymakamlık kursunu başarıyla tamamlamasının ardından Niğde’nin Ulukışla ilçesi kaymakamlığına atanmıştır. Ulukışla Kaymakamlığı döneminde Ulukışla Belediye Meclisinin oy birliği  ile aldığı karar neticesinde ilçedeki bir sokağa “Kaymakam Osman Şahin” sokağı adı ve Fahri Hemşehrilik Beratı verilmiştir.

2020 yılında Tunceli Vali Yardımcılığı görevine atanmış olup 2,5 yıl boyunca emniyet ve jandarmadan sorumlu Vali yardımcısı olarak görev yaptı. 27 Aralık 2022 tarihinden itibaren ilçemiz kaymakamı olarak görevlendirilmiş olup, iyi derecede İngilizce biliyor. (SÜMEYYE KILIÇ)

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR