Mucur Gazetesi
HV
26 NİSAN Cuma 02:20

Basın Mensupları kahvaltıda buluştu

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-01-2023 10:28
Basın Mensupları kahvaltıda buluştu

 

Kırşehir’deki yazılı ve görsel basın mensupları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Kırşehir Basın Konseyi ile Ahi Basın Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Bolu Et Mangal’da gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya Vali H. Mete Buhara, Milletvekili Mustafa Kendirli, Kırşehir Basın Konseyi Başkanı Sait Yanık, Ahi Basın Birliği Başkanı Hasan Eraslan ile şehrimizdeki yazılı ve görsel basının sahipleri, çalışanları ile ajans temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında ilk konuşmayı Ahi Basın Birliği Başkanı Hasan Eraslan yaptı. Basının önemine dikkat çeken Eraslan, tüm çalışan gazetecilerin gününü kutladı.

Kırşehir Basın Konseyi Başkanı Sait Yanık’ta yaşanan ekonomik sıkıntıların her sektörü olduğu gibi yazılı ve görsel basının sorunlarını da arttırdığını belirterek, hükümetin basının ana sorunları olan SGK, elektrik, kâğıt ve diğer girdilerine destek vererek yaşatması gerektiğine dikkat çekti.

Kırşehir basın çalışanlarına TOKİ başta olmak üzere bazı kurumların konut ve arsa desteği vermesi için girişimler yapılmasını da isteyen Sait Yanık, tüm meslektaşlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Yanık, Kırşehir il yöneticilerinin basın mensuplarıyla sık sık bir araya gelerek bu tür toplantılarda Kırşehir’in sorunları ve çalışmaları hakkında bilgiler vermeleri gerektiğini ifade etti.

Ardından Milletvekili Mustafa Kendirli söz alarak yazılı ve görsel basın mensuplarının gününü kutladı.

Basının doğru bilgiler vermesinin önemine dikkat çeken Milletvekili Kendirli, “Kırşehir’de yapılan güzel çalışmaları yok sayıp sürekli hiçbir şey yapılmıyormuş gibi haber ve yorumlar yazmak gazetecilik olmasa gerek. Biz Kırşehir’de pek çok sorunu çözdük, ya da çözümlenme aşamasına getirdik. Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilmesi, Çevre Yolu ile 400 yataklı yeni hastanenin ihale aşamasına getirdik. İnşallah önümüzdeki süreçte Kırşehir’deki bütün hemşehrilerimize güzel müjdelerimiz olacak” ifadelerini kullandı. 

Son konuşmayı yapan Vali H. Mete Buhara da 10 Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla böyle bir toplantıda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kırşehir’de önemli sorunlarının tek tek çözümlenmeye başladığını belirten Vali Buhara; şunları ifade etti:

“Ben göreve geldiğim günden bu yana Kırşehirimizin önemli sorunlarının çözümü için sayın Milletvekilimizle, il başkanımızla, Bakanlarımızla sürekli istişare içinde olduk. Sonuçta Kırşehirimizin en önemli sorunlarından birisi olan Organize Sanayi Bölgemizin genişletilmesi kararı çıktı. 141 hektar genişletilen Organize Sanayi Bölgemizi yatırımcılarımıza tahsis etmeye başlayacağız. Tabi bu konuda ciddi yatırımcılara tahsisi için de da seçici olacağız. Ayrıca şehrimiz Terme Caddesi’nde Kırşehir İl Özel İdaresi imkanları ile bugüne kadar yüzde 33’ü gerçekleşen 100 yatak kapasiteli Uygulama Oteli ve Restoranı bulunan yeni Öğretmenevi’nin en kısa sürede tamamlanması için yarın şehrimize gelecek  Milli Eğitim Bakanlığı’na devri için çalışıyoruz. Çevre Yolu projemiz ihale aşamasına getirildi. Bu yolun hayata geçirilmesi için çalışmalara katkı sunan, İkizarası Kent Park’ın devamında yapılması kararlaştırılan Millet Bahçesi için de katkı sunan Kırşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Ben Kırşehir’in önünün parlak olduğunu ve güzel hizmetlerle daha da büyüyerek gelişeceğine inanıyorum. Bu süreçte basın mensuplarının da katkılarını bekliyoruz. Bu vesile ile tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, başarılar diliyorum.”

 (SÜMEYYE KILIÇ)

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR