Mucur Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 17:39

“Yılın öğretmeni” Yasemin Dağlı, Kırşehir’i temsil etti

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-12-2022 15:28
“Yılın öğretmeni” Yasemin Dağlı,  Kırşehir’i temsil etti

 

 

Kırşehir Cumhuriyet İlkokulu'ndan Okul Öncesi Öğretmeni Yasemin Dağlı öğretmenlik yaptığı Kırşehir'de mesleki çalışmalarıyla öne çıkan öğretmenler programı kapsamında yılın öğretmeni seçilerek 81 ilin temsilci öğretmenleri ile birlikte Cumhurbaşkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ev sahipliğinde Ankara ve İstanbul'da gerçekleşen etkinliklere katılarak ilimizi temsil etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında 81 ilde yılın öğretmenleri belirlendi. Kırşehir’de ise Yılın Öğretmeni Kırşehir Cumhuriyet İlkokulu'ndan Okul Öncesi Öğretmeni Yasemin Dağlı oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ev sahipliğinde gerçekleştirilen törenlerde, 81 İlin yılın öğretmeni arasında Kırşehir’i Yasemin Dağlı temsil etti.

Komisyonu tarafından mesleki çalışmalarıyla farkındalık yaratan, çevresiyle iyi ilişkiler geliştirerek toplum tarafından takdir edilen, gerçekleştirdiği faaliyetler ile hem mesleki çevresinin hem de çocukların kaliteli çalışmalara erişimine katkı sunan, görev aldığı projelerle ve komisyon görevleriyle hem yerelde hem de ulusal çapta eğitime katkı sunduğu belgelenen öğretmenler başarılarından dolayı tebrik edildiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve beraberindeki 81 ilden gelen öğretmenlerle buluştu.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerle buluşmasında yaptığı konuşmada, ülkenin dört bir yanındaki meslektaşlarını temsilen Öğretmenler Günü etkinliklerine katılan öğretmenlerle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerle Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Bakan Yardımcılarıyla birlikte TBMM’ye gittiler ve burada Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile görüştüler. Ardından Anıtkabir’i ziyaret eden öğretmenler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki programa katıldılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen “Yılın Öğretmenleri” programına ve ardından verilen yemeğe katılarak Kırşehir’i temsil eden “Yılın Öğretmeni” Yasemin Dağlı, akşam da Milli Eğitim Bakanlığı’nca Gölbaşı Öğretmenevi’nde Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Bakan Yardımcılarının katılımı ile düzenlenen yemeğe katıldı.

Ertesi gün 81 ilden gelen öğretmenlerle birlikte İstanbul’a geçen Yılın Öğretmeni Yasemin Dağlı, 25 Kasım’da İstanbul’da Küçüksu Kasrı, Çamlıca İslam Medeniyeti Müzesi ve Çamlıca Camisini gezdi ve akşam da Sarıyer’deki TİM Center’de düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü konserine katıldı.

26 Kasım’da ise Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya Camisi, Sultanahmet Dikilitaş Meydanı, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesini de gezen Yasemin Dağlı, Boğaz Turu ile 4 gün süren programını tamamlayarak Kırşehir’e döndü.

YASEMİN DAĞLI VE PROJELERİ

19.05.1977 yılında Kırşehir'de doğdu. Üniversiteyi Konya Selçuk Üniversitesinde tamamladı. Kırşehir Cumhuriyet İlkokulu'ndan okul öncesi öğretmeni olarak görev yaparken Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan’ın da destek ve katkılarıyla “Doğada Hayal Et Çiz”,  “İyilik Yap, İyilik Bul” projelerini hayata geçirdi. Bu projeler süresince her ilden resimlenen ve il il gezen bir hikâye kitabı oluşturdu. “Üç iyilik” sloganıyla yola çıkan Dağlı projesinde de farklı ülkeler ve kendi ülkemizde iyilik hareketi başlattı ve ulusal basında oldukça ilgi gördü. Farklı kurumlardan en iyi proje ödülünü aldı. Yerli Malı Haftası’nda yaptığı etkinliğiyle eğitimde en iyi örnek seçildi ve Kazakistan basınında haber oldu.

“İnsanca Pek İnsanca” projesinde de birlikte iki yıl aktif çalıştı ve ekip arkadaşlarıyla “Ewtinnig Özel Ödülü”ne layık görüldü. 

İki yıl önce ilimizde fark yaratan 4 öğretmenden biri seçildi. İki yıl dahil olduğu kurucusu Selçuk Elereser olan “İnsanca Pek İnsanca Projesi”yle e-Twinng Özel Proje Ödülü’nü aldı.  (SÜMEYYE KILIÇ)

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR