Mucur Gazetesi
HV
29 MART Cuma 14:40

OKULLAR ARASI MAÇLAR BAŞLIYOR

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-11-2022 14:19
OKULLAR ARASI MAÇLAR BAŞLIYOR

Kırşehir’de 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Sporları Açılış Töreni gerçekleştirildi.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı okul sporları açılış törenine İl Millî Eğitim Müdürü Metin Alpaslan ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin'in de katılımı ile yapıldı.

Eğitimin sadece akademik bilgilerin aktarılması olmadığını belirten Milli Eğitim Müdürü Alpaslan, “Öğrencilerimizi farklı alanlarda yetiştirmek, yetenekleri doğrultusunda ilgi alanlarına yönlendirmek, sağlıklı mutlu bireyler olarak yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır.

Unutmayalım ki insan okudukça cahilliği azalır, spor yaptıkça sağlığını kazanır. Bu anlamda evlatlarımızın beden ve ruh sağlıkları açısından en az bir spor dalında aktif şekilde yer almaları, takım sporları sayesinde birlikte mücadele etmenin tadına varmaları, azimli olmayı, kazanmayı ve kaybetmeyi spor yoluyla öğrenmeleri bizler için çok önemli. Okul Sporları faaliyetleri; günümüzde özellikle teknolojinin etkisiyle hareketten uzak kalmış çocuklarımızı

hareket etmeye, spor dostu olmaya ve spor faaliyetlerinin içinde yer almaya teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Yetenekli çocuklarımızı Türk sporuna kazandırmak da hedeflerimiz arasındadır. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında Okul Sporları faaliyetleri sürdürülecektir. Bu faaliyetlerde emeği geçen herkese en kalbi duygularımla teşekkür ediyor, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında okul sporları müsabakalarına katılacak tüm okul takımlarımıza, sporcularımıza, beden eğitimi öğretmenlerimize ve antrenörlerimize başarılar diliyorum" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin birer konuşma yaptı. Milli Eğitim müdürlüğü ile ortaklaşa düzenledikleri spor müsabakalarda gençlere her türlü desteği ve katkıyı sunduklarını belirterek, Gençlik merkezlerinin de kapılarının tüm gençlere açık olduğunu söyledi.

İl Müdürü Şahin, “Çocuklarımıza ve gençlerimize okullarımız aracılığıyla, düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması, başarılı sporcularımızın desteklenmesi ve daha büyük başarılara ulaşmaları için gerekli imkanların sağlanması, sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi için sporun tabana yayılması konusunda çalışmalarımız artarak devam edecektir. Kırşehir Gençlik Merkezi atölyelerinde gençler; ingilizce, bilgisayar, bağlama, gitar, keman, ney, yöresel halk oyunları, ebru ve tezhip sanatları, resim, basketbol, futbol, voleybol gibi sportif ve kültürel etkinliklerle hafta sonları boş zamanlarını dolu dolu geçirme fırsatı buluyor. Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren Gençlik Merkezi’nde belli bir müfredat kapsamında gençlere inovasyon, dil eğitimleri, dini ilimler, sosyal bilimler ve kişisel gelişim atölyeleri başlığı altında eğitim veriliyor. Akademik kapsamda oluşturulan bu temalar, alanında uzman eğitmenler tarafından organize ediliyor. Kırşehirli gençlerin buluşma noktası haline gelen gençlik merkezinde, gençlik merkezleri akademisi başlığı altında gerçekleşen çalışmalarla yeni bir dönem başlıyor. Gençlerin odak noktada olduğu faaliyetler için 6 farklı tema belirlendi. Bu temalar; Değerler, dil eğitimleri, dini ilimler, inovasyon, sosyal bilimler ve kişisel gelişim atölyelerinden oluşuyor. Atölyelerde faaliyetler belli bir müfredat programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor” dedi.

Daha sonra Fatımatüz Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Kırşehir Ahi Evran Anadolu Lisesi kız voleybol takımlarının yapacağı maç, İl Millî Eğitim Müdürü Metin Alpaslan'ın servis atışı ile temsili olarak başladı. (SÜMEYYE KILIÇ)

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR