Mucur Gazetesi
HV
29 MART Cuma 15:54

Üniversite Rektörleri Sera Alanlarını ve Fizik Tedavi Hastanesi’ni yerinde inceledi

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-11-2022 14:40
Üniversite Rektörleri Sera  Alanlarını ve Fizik Tedavi  Hastanesi’ni yerinde inceledi

 

2. Uluslararası Ahi Evran Tıp ve Sağlık Bilimleri Kongresi kapsamında ilimizde bulunan üniversite rektörleri, rektör yardımcıları ve temsilciler; Ar-Ge sera alanlarımızla Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizi yerinde inceledi. 17 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşen ziyaretlerde Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya yaptıkları faaliyetleri yerinde göstererek tamamlanan projeleri, bu projelerin bölgesel kalkınmaya etkisini ve gelecek projeksiyonlarını anlattı.

KALKINMAYA DESTEK SAĞLAYAN PİLOT PROJELER

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin 2016 yılında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında tarım ve jeotermal alanında pilot üniversite seçildiğini ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, yedi kompartımanlı Ar-Ge sera da hem üretim tekniği hem yeni metodlar hem de üretim çeşitliliği üzerine çalışarak yeni bilimsel gelişmeleri burada uyguladıklarını belirtti. Serada yerli üretim yetiştirme ortamının geliştirilmesine yönelik bir Ar-Ge çalışması yürütüldüğünü ve bu çalışmayla %45 daha uygun maliyetle üretim yapılabilecek yetiştirme ortamları hazırlandığını da kaydeden Rektör Karakaya, tamamlanan ve planlanan faaliyetlerin ihtisaslaşmaya yaptığı etkiyi, istihdama dönüşen faaliyetleri ve Türkiye’nin ithalat problemine katkı sağlayacak faaliyetleri de paylaştı.

150 YATAKLI HASTANEMİZİ SAĞLIK MÜKEMMELİYET MERKEZİ OLARAK PLANLADIK

Ar-Ge sera ziyaretinin ardından üniversite rektörleri, rektör yardımcıları ve temsilciler 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini geçti. Burada sağlık projeleri hakkında bilgiler veren Rektör Karakaya, JEOKAREM (Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi Projesi), AHİGETAM (Ahi Evran Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Araştırma Uygulama Merkezi) ve SAUTER'in (Sporcu Sağlığı Araştırma Uygulama ve Termal Rehabilitasyon Merkezi Projesi) Sağlık Mükemmeliyet Merkezi olarak tasarladıkları merkezi tanıttı. Hastanenin son teknolojiyle donatıldığını kaydeden Karakaya, Termal Seralarda Kümelenme Projesi, Pilot Sağlık Projeleri, Kaba Yem Üretim Projesi ve Ceviz Odaklı Kalkınma Projesi ile İklim Haritalaması projeleriyle Kırşehir ve bölge ekonomisine katkı sağlamak istediklerini Kırşehir’in lojistik avantajını kullanmak için çabaladıklarını belirtti.

(HABER MERKEZİ)

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR