Mucur Gazetesi
HV
29 MART Cuma 05:36

 “Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi” kapsamında 40 Bin fidan toprakla buluşturuldu

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-11-2022 14:40
 “Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi” kapsamında  40 Bin fidan toprakla buluşturuldu

 

 

Vali Buhara: “Ormanlar, günümüzde özellikle büyük bir sorun haline gelen

küresel ısınma ve iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir unsurdur…”

 

 

 

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de fidanlar toprakla buluşturuldu.

Cumhurbaşkanlığı’nca yayınlanan genelge ile; ormanlarımızı korumak, orman varlığımızı artırmak ve gelecek nesillere daha yeşil, daha temiz havasıyla daha yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla her yıl 11 Kasım günü “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edilmişti.

“Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi” kapsamında ilimizde de Aşıkpaşa Tabiat Parkında 20 bin sedir, 20 bin de karaçam olmak üzere toplam 40 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Fidan dikim etkinliğinde konuşan Vali H. Mete Buhara, “Ormanlar, dünya üzerinde yaşayan tüm canlılar için önemli bir yaşam kaynağıdır. Yeşilin her tonunu sunan, temiz nefes almamızı sağlayan, bulunduğu yere huzur ve güzellik katan ormanlar, özellikle şehrin karmaşa ve gürültüsünden bunalan insanlar için sığınılacak bir limandır. Ormanlar, günümüzde özellikle büyük bir sorun haline gelen küresel ısınma ve iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir unsurdur. Bu bilinçle devletimiz, ülkemizin orman alanlarını ve ağaç servetini çoğaltmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, toplumdaki ağaç ve orman sevgisi ile çevre konusundaki farkındalığı arttırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca “Geleceğe Nefes’ adı altında 2019 yılında ulusal düzeyde başlatılan Ağaçlandırma Kampanyası kapsamında toplamda 23,5 milyonu aşan sayıda fidan vatandaşlar tarafından toprakla buluşturulduğuna dikkat çeken Vali Buhara, “Kırşehir ilimiz, orman varlığı açısından yüksek bir potansiyele sahip olmamakla birlikte yüzölçümünün yaklaşık yüzde 7’sini ormanlar oluşturmaktadır. İlimizde son 20 yıl içerisinde 27 milyon adet fidan dikilmiş ve mevcut orman varlığımız iki katına çıkarılmıştır. Bu yıl da Milli Ağaçlandırma Günü etkinliklerini, 81 ilimizde ‘Türkiye Yüzyılına Nefes’ sloganı ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştiriyoruz. İnanıyorum ki diktiğimiz bu fidanlarla Türkiye, orman varlığı konusunda dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasında yer alacak ve ülkemiz daha yeşil, daha temiz, daha yaşanabilir bir hale gelecektir. Bu duygularla, fidan dikimini milli bir mesele olarak görerek geleceğe nefes olan herkese gönülden teşekkür ediyor, milletimizin 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nü içtenlikle kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Fidan dikim programına Vali H. Mete Buhara’nın yanı sıra Milletvekili Mustafa Kendirli, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sadık Gülecen, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Etkinlik, Vali Buhara ve katılımcıların fidanları toprakla buluşturması ile sona erdi. (HABER MLERKEZİ)

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR