Mucur Gazetesi
HV
20 NİSAN Cumartesi 00:22

Atatürk'ün 84'üncü ölüm yıldönümü anma programı büyük beğeni topladı

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-11-2022 14:39
Atatürk'ün 84'üncü ölüm yıldönümü anma programı büyük beğeni topladı

 

 

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84'üncü yıldönümü nedeniyle, Kırşehir Belediyesi Oratoryo ve Zeybek Gösterisi ile Öğretmenler Korosu tarafından, Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirildiği program 10 Kasım 2022 Perşembe günü saat 19.00'da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile birlikte, CHP İl Başkanı Baran Genç, Boztepe Belediye Başkanı Hüseyin Takan, Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut ile birlikte STK temsilcileri ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

Yoğun bir katılımın gözlendiği programın açılışında bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. yılında, Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında, Kırşehir Belediyesi Oratoryo ve Zeybek Gösterisi ile Öğretmen Korosu tarafından seslendirilecek olan Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar programına hepiniz hoşgeldiniz.Hepinizin bildiği üzere, Türkiye'de "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" kuralını devlet yönetimine yerleştiren Cumhuriyet'in ilanının üzerinden 99 yıl; Cumhuriyeti bizlere emanet eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının üzerinden ise 84 yıl geçti.Milli Mücadele'nin zaferle sonuçlanmasının ardından, Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yüzünü çağdaşlaşma ve demokrasiye çevirdi.Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hedefi, laik ilkelere dayalı çağdaş bir toplum kurmaktı. Temel hedef, dünya milletleri içinde saygı duyulan, uygar ve çağdaş bir toplum yaratmaktı.

“Atatürk, devrimciydi...Atatürk, antiemperyalistti...Atatürk, laik ilkelere dayanan Cumhuriyetçiydi...Atatürk, toplumun aydınlanma devrimlerine ulaşmasını istiyordu...Atatürk, aynı zamanda demokrattı. Demokrasiye inanmıştı. Toplumunun tam ve çağdaş bir demokrasiye ulaşmasını istiyordu.

“Bizler, bugün de Onun ilke ve devrimlerine aynı inanç ve kararlılıkla sahip çıkıyoruz. Aramızdan ayrılışının 84’üncü yıldönümünde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarıyla, vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor; tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum!

Bu akşam burada, Kırşehir Belediyesi Oratoryo ve Zeybek Gösterisi ve Kırşehir Belediyesi Öğretmenler Korosu tarafından seslendirilecek olan Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar programının hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutluyor; hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Başkan Ekicioğlu’nun konuşmasının ardından Öğretmenler Korosu, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Oratoryo ve Zeybek Gösterisinin ardından tüm katılımcılarla birlikte 10. Yıl Marşı okunmasıyla program sona erdi. (HABER MERKEZİ)

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR