Mucur Gazetesi
HV
28 MART Perşembe 17:07

TOKİ 11 iş yerini satışa çıkardı!

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-11-2022 14:36
TOKİ 11 iş yerini satışa çıkardı!

 

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi “İlk Evim İlk İşyerim” projesinde sosyal konutlar için başvuru süresi 31 Ekim'de doldu, işyeri ve arsa başvuru süreleri ise son olarak 15 Kasım'a kadar uzatıldı. Bu çerçevede Kırşehir’deki 11 işyeri de satışa çıkarıldı. 

TOKİ, Kırşehir merkez ve Mucur'da bulunan 11 adet iş yerini satışa çıkardığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, Kırşehir Merkez Kındam TOKİ mevkiinde yer alan 7 adet iş yeri ve Mucur TOKİ Sosyal Konutlarında bulunan 4 adet iş yerinin satışa çıkarıldığı bildirildi.

Kırşehir Merkeze 5 kilometre uzaklıktaki Kındam TOKİ Konutlarındaki 30 ve 78 metrekare arasında değişen iş yerleri için istenen muhammen bedel 305 bin ve 760 bin TL arasında değişirken; Mucur'da 30 ile 33 metrekare arasında değişen iş yerleri için ise 230 bin TL muhammen bedel talep ediliyor.

İşyerleri için ayrıca yüzde 18'lik de KDV uygulanacak.6 ay sonra devir işlemi gerçekleşecek iş yerleri için yüzde 30 peşinat istenirken, kalan tutar için istenecek taksitlerin memur maaş zammına göre artacağı ve 120 aya kadar ödeneceği belirtiliyor.

TARİHİ PROJEDE İLK TEMELİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ATTI: 2028'E KADAR 500 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK

Bu arada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 500 bin sosyal konut, 1 milyon konut arsası ve 50 bin iş yerini kapsayan "İlk Evim İlk İşyerim" adlı TOKİ sosyal konut projesine ilk harç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 17 ille canlı bağlantı kurarak 5 bin 615 konutun temelini atıldı.

"2028'E KADAR 500 BİN KONUTUN TAMAMINI BİTİRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İki yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabı, 2028'e kadar da 500 bin konutun tamamını bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz. Bugün itibarıyla Türkiye'de artık illerimizin, ilçelerimizin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık." müjdesini verdi.

''TOKİ'NİN İNŞA ETTİĞİ KONUT SAYISINI 43 BİNDEN 1 MİLYON 170 BİNİN ÜZERİNE ÇIKARDIK"

Bu zamana kadar kaç sosyal konut projesi yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Göreve geldiğimizde TOKİ'nin inşa ettiği konut sayısı 43 bindi, biz bunu 1 milyon 170 binin üzerine çıkardık. Başlattığımız son kampanya ile TOKİ vasıtasıyla milletimize sunduğumuz konut sayısını 2 milyona yükseltiyoruz. Kentsel dönüşüm ile üretilen konut sayısı 3 milyonu bulmuş durumdadır." ifadelerini kullandı.

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN SONLANACAK?

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı bir canlı yayın programında konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

81 ilimizde ayrı ayrı kuralarımızı noter huzurunda çekeceğiz. Dijital ortamda bu kuralar yayınlanacak. Vatandaşlarımızın gözleri önünde kuralar çekilecek ve hak sahipleri belirlenecek."

Bakan Kurum 2022'nin kasım ayında etap etap başlayacak kura çekiminin 2023 mart ayında tamamen sonlanacağını duyurdu.

TOKİ KURA SONUÇLARI İÇİN GERİ SAYIM!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, geçtiğimiz günlerde 81 ilde gerçekleştirilecek TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını canlı yayında açıklamıştı. Bulut, açıklamasında TOKİ kura çekimi ile ilgili olarak şu ifadelere yer vermişti:

"608 bin lira en düşük fiyat. Tabi bu fiyata mal etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız yüzde 40 indirimli olanı tercih etti. Önce konut başvurularını alıyoruz. Başvuru aldıktan sonra illere göre noter huzurunda kuraları seçeceğiz.Projeler belli olduktan, temeli atıldıktan sonra sözleşme imzalanıp ödeme yapılacak. Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme" kurası çekilecektir."

Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır. (HABER MERKEZİ)

AdminAdmin

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR